På lørdag den 21. august 2021 slår Rønnebæksholm dørene op til hele 3 spændende arrangementer. Der er lidt for enhver smag – både planter, kvaksalverier og yoga. Alle er velkomne!

Havemarked med Haveselskabet Fra kl. 10.00-14.00 danner Rønnebæksholm rammen om et stort havemarked arrangeret af Haveselskabet i samarbejde med Rønnebæksholm. Markedet byder blandt andet på et væld af stande, hvor både hobbygartnere og professionelle sælger planter, haveredskaber m.m. Rønnebæksholms herregårdsgartner Sara Nørager Andersen viser rundt i Herregårdshaven kl. 11.00 og kl. 13.00, og fra 11.30-13.00 er der også sankning af afgrøder fra haven. Mødested ved Venligheden, den røde murstenspavillon i parken.
Entréen koster 30 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år er gratis. Der er lodtrækning på indgangsbilletterne, både for børn og voksne. Husk CORONAPAS.
Din entrébillet til havemarkedet dækker også entréen til Rønnebæksholms aktuelle udstilling Soil.Sickness.Society, som er åben fra kl. 12.00-17.00. Der kan købes kaffe, vand, kage og pølser ved en bod i parken.
Læs mere om Havemarkedet

Middelalderdag I forbindelse med middelalderfestivalen Næstved Søjler holder vi på lørdag fra kl. 12.00-16.00 Middelalderdag i Medicinhaven for Radikal Omsorg (Herregårdshaven), hvor vi har fokus på urternes kræfter og på overlevering af planteviden mellem generationer.
Fra 12.00-16.00 kan du besøge Middelalderhaven i Steges ‘kvaksalverbod’, som er sat op i Haven for Radikal Omsorg (Herregårdshaven). Her vil de dele ud af deres store viden om planternes egenskaber, historiske brug, samt de fortællinger og myter, der knytter sig til dem.
Fra 14.00-15.00 vil forfatter og kunstner Malte Tellerup sammen med musikerne Mija Milovic og Spellcaster afholde kvansange – et koncept, der tager udgangspunkt i middelalderplanten kvans kraft. Kvansangene er intime havekoncerter for planter, mennesker og hvem der ellers måtte lytte med.
Arrangementet er gratis, men kræver CORONAPAS.
Indgang til Medicinhaven for Radikal Omsorg i Herregårdshaven er ved den store ladebygning på Rønnebæksholm.
Læs mere om Middelalderdagen 

Yogaterapeutisk seance med Ditte Byrkholm Nielsen Sidst, men ikke mindst, afholder vi på lørdag fra kl. 11.00-13.00 en yogaterapeutisk seance med yogalærer Ditte Bykærholm Nielsen, som i årevis har guidet mennesker til en dybere kontakt med deres inderste natur gennem blid hatha og restorativ yoga. Seancen foregår i Hospital for selvmedicinering på 1. sal i Herskabsstalden.
Til seancen vil vi have fokus på et vågent hjerteligt nærvær, åbenhed i følelser, kropsfornemmelser og sanser, og på at etablere en direkte kontakt til nervesystemet via meditative åbne flows og en dybere integration af det spirituelle.
Seancen er for alle og afholdes som en del af udstillingsprogrammet for Soil.Sickness.Society. Billetter koster 100 kroner. Husk CORONAPAS.
Book din billet her

Pressefoto