Smukke toner til operagalla

Få en stor musikalsk oplevelse søndag d. 19. juni kl. 14.00 på Rønnebæksholm, når Storstrøms kammerensemble sammen med to af dansk operas bedste sangere sopranen Ylva Kihlberg og tenoren Niels Jørgen Riis, tager os på en rejse gennem kendte og elskede toner fra opera og operette.

30fba9_Storstr_ms_Kammerensemble[1]

Koncerten finder sted i Herskabsstalden på Rønnebæksholm, forinden kan der købes frokost i caféen som åbner kl. 12.00 eller, hvis vejret tillader det, kan den medbragte madkurv nydes i parken. Billetten til koncerten, giver samtidig gratis adgang til sommerens udstilling i hovedbygningen, ”Naturen som fortælling” – Landskaber fra Skovgaardmuseet, som også er et besøg værd. Udstillingen sætter fokus på naturen som fortælling, i værker af en af guldalderens vigtigste malere, P.C. Skovgaard, hans familie og kunstnerkollegaer.

To store gæstestjerner

7baaa2_ylva_Kihlberg[1]På scenen folder de erfarne og dygtige musikere fra Storstrøms Kammerensemble sig ud med de to gæstestjerner. Sopranen Ylva Kihlberg er født og uddannet I Stockholm i Sverige, hvor hun i 1997 – 1998 var engageret i den Kongelige Opera.Fra 2000 har hun været ansat som solist i operaen på Det Kongelige Teater I København, hvor hun debuterede som Mimi i Puccini’s La Bohème. En af kritikerne skrev: Hun berører noget dybt fordi hun er så ægte, så ligetil og oprigtig.Ylva Kihlbergs repertoire spænder meget bredt. Fra Mozart Donna Elvira/Don Juan, Grevinden i Figos bryllup, Fiordiligi i Cosi fan tutte og Vitellia/i La Clemenza di Tito over det tjekkiske repertoire i Dvoraks Rusalka, Tjajkovskijs Lisa I Spar Dame og Tatjana i Eugene Onegin til Marie i Alban Berg’s Wozzeck og Poul Ruders opera, baseret på Lars von Trier’- Dancer in the Dark. Udover operarepertoiret er Ylva Kihlberg en yndet koncertsanger. Hun har med bl.a. Danish Radio Sinfonietta dirigeret af Adam Fischer sunget koncertarier af Mozart og sopranpartiet i Dvorak’s Requiem.

6994eb_Niels_J_rgen_Riis[1]Tenoren Niels Jørgen Riis er født i Danmark i 1969. Han blev optaget på opera-akademiet på Det kongelige Teater i 1994. Niels Jørgen Riis har deltaget I master classes hos Josef Protschka, Werner Hollweg, Håkan Hagegård, Ubaldo Gardini, Vera Rozsa-Nordell, Peter Berné, Oren Brown og Birgit Nilsson.Efter sin eksamen i 1998 har Niels Jørgen Riis været ansat som solist på Det Kongelige Teater.Fra Niels Jørgen Riis’ store og brede repertoire kan nævnes de store tenorpartier i Maskerade, Lucia di Lammermoor, Eugene Onegin, Tristan und Isolde, Tanzmeister i Ariadne auf Naxos, Steuermann i Den flyvende Hollænder og som en selvfølge de store italienske partier i Verdis og Puccinis operaer såsom Alfredo i Verdis La Traviata og Rodolfo i Puccinis La Boheme. Niels Jørgen Riis synger også gerne operette, og som Alfred i Johann Strauss dy’s Flagermusen har man kunnet høre ham ved flere opførelser på Det Kongelige Teater.Som koncertsanger er Niels Jørgen Riis en højt estimeret oratoriesanger. Hans repertoire spænder fra tenorpartierne I Händels Messias over Mozarts og Verdis Requiem.Niels Jørgen Riis har modtaget flere udmærkelser og priser bl.a. Edith Allers Mindelegat, Kgl. Kammersanger Holger Bruunsgaards Mindelegat og Aksel Schiøtz Prisen

Billetter, som kan købes på www.sj-billetten.dk, koster 160 kr. incl. gebyr, adgang til udstillingen og et glas vin i pausen. Der er unummererede siddepladser og dørene åbnes 45 minutter før koncerten.