Ingen klovnerier i Dreamers’ Circus

Dansk folkemusik er inde i en rivende udvikling. Musikken er blevet hip og efterspurgt og tiltrækker et nyt, ungt publikum. Den prisbelønnede dansk/svenske folkemusiktrio Dreamers’ Circus er en af hovedkræfterne bag denne udvikling, og de kan opleves på Grønnegades Kaserne Kulturcenter den 22. april.

Med skandinavisk folkemusik som omdrejningspunkt, har Dreamers Circus taget publikum og anmeldere med storm. De har høstet international anerkendelse for deres nytænkende og fængslende univers, hvor de udforsker det forjættede land mellem folkemusik og klassisk. Trioen, der består af Ale Carr fra Sverige, Rune Tonsgaard og Nicolaj Busk fra Danmark, blev dannet i 2009 under en koncert med Copenhagen Philharmonic, hvor de spillede en folkemusisk fortolkning af Mozarts 5. violinkoncert i A-dur.

Siden da er det gået stærkt for Dreamers’ Circus. I 2012 udgav de deres første album ”A little Symphony”, der nærmest ryddede bordet ved Danish Music Awards Folk i 2013 – herunder prisen for Årets udgivelse, som de i øvrigt også modtog i 2015 for deres andet album. 2013 var også året, hvor gruppens violinist Rune Tonsgaard Sørensen blev hædret med kronprinsparrets Stjernedryspris, og i den anledning optrådte Dreamers’ Circus i Sydney Opera House. I 2015 blev Rune også tildelt Ridderkorset.

Folkemusikken er omdrejningspunktet for trioen, der efterhånden har spillet over hele verden, men ellers skelnes der ikke mellem genrer. De forstår, at folkemusikken er så stærk, at den kan holde til hvad som helst, og at den stortrives, når den bliver udfordret og udvidet. Med en organisk lethed svæver de tre medlemmer igennem et circus af temaer, harmonier og svingende grooves og lader konstant musikken føre ud i nye afkroge.

Publikum kan forvente stærkt samspil, kreativitet og energi, når Dreamers’ Circus indtager scenen i Ny Ridehus. Og har man oplevet dem før, er de altid et gensyn værd, for alle deres koncerter er forskellige, sætlisterne er forskellige og numrene får liv gennem den særlige energi og kontekst, de bliver sat ind i, så udfaldet og oplevelsen af musikken kan derfor variere afhængigt af omstændighederne.

Billetterne er i salg, og kan findes på www.gkkultur.dk. De kan også reserveres via billetkontorets telefon 5588 3950, hvor de også kan købes.