Hvad gør en stand-upper når han skal skrive et nyt show? Han tager selvfølgelig i sommerhus. Det var dog pga. corona at den populære komiker Uffe Holm drog i sommerhus, for efter at han kom hjem fra sin skiferie i Ischgl måtte han i karantæne, og det er der nu kommet showet StayTheFuckHome ud af. Den 20. marts næste år kommer han til Næstved.

Uffe Holm er ikke længere i karantæne i sommerhuset i Nordjylland. Allerede på fredag er han på landevejen, hvor han gæster Arena Næstveds parkeringsplads med sit udsolgte drive in stand-up-show. Og til vinter får Næstved endnu mere Uffe Holm, når han gæster Grønnegades Kaserne Kulturcenter med showet StayTheFuckHome.

Da pandemien ramte Danmark og vores verden med ét blev vendt på hovedet, startede Uffe Holm med at sende sig selv direkte fra skiferie i Ischgl til karantæne i et sommerhus i Nordjylland. Og tiden i isolation fik Uffe Holm til at forholde sig til en hel masse nye spørgsmål.
For hvordan klarer man at gå op og ned ad sin kone og sine børn, mens man som ordblind prøver at holde disciplinen i hjemmeskolen? Hvad sker der når man opdager hvor røv irriterende ens kone kan være? Hvad sker der for de mange dumme spørgsmål man selv pludselig stiller, fordi man røvkeder sig og er bange for stilheden? Hvor tit behøver man egentlig at gå i bad, og hvor køber man de bedste joggingbukser?

Og Hvad skal man få tiden til at gå med, når man skal StayTheFuckHome? Det kom der en masse underholdning ud af, som blev sluppet løs til Uffes mange følgere på de sociale medier. Uffe blev venner med sine følgere, og fik masser af gode råd og opmuntring – og gav det videre! Der blev testet mange ting af – kan man danse ballondans alene, kan man slå sig selv i sten, saks, papir, og hvem mon vinder, hvis man lægger arm med sig selv?

Det var også i de to uger, Uffe fik idéen til sit nye onemanshow, StayTheFuckHome. Statsministeren tonede frem på skærmen og beordrede stuearrest til hele Danmark. Og så kom den ene udfordring efter den anden rullende hen over os.

Efter hvert pressemøde opstod der nye spørgsmål. Må man gå ud, må man kramme sine børn, må man gå til lægen, åbner Tivoli på mandag, kan en undulat få Corona, må man knalde? I krisetider lærer man sig selv og sine medmennesker at kende. Når folk er allermest pressede, kommer der nye sider frem. Nogle hamstrede gær og toiletpapir, andre bankede på hos naboen for at tilbyde hjælp til at handle ind. Nogle tog en for holdet, andre tog sig bare af sig selv og fortsatte som om intet var sket.

Mens størstedelen af Danmark blev hjemme, var der nogle som bare ikke kunne finde ud af at STAYTHEFUCKHOME. Tiden blev en test af hvor meget man kan holde til og hvor svært det er at omstille sig. Og det er der kommet 70 minutters sjov og reflekterende stand-up ud af.

Billetsalget til showet starter fredag den 1. maj kl. 10. Billetter til showet på Grønnegades Kaserne Kulturcenter sælges på www.gkkultur.dk

Pressefoto