Den 16. oktober markeres fødselsdagen og nye projekter sættes i gang. Med en støtte på ca. 2,5 mio. kr. fra Nordea-fonden går 3 kommuner og Naturstyrelsen i gang med at udvide tilbud til friluftsfolket i projektet ”På Sporet af Sydvestsjællands Natur”.

Næstved, Slagelse og Sorø kommuner samt Naturstyrelsen bidrager også med tilsammen ca. 2,5 mio. kr., så der er ca. 5 mio. kr. til rådighed. I projektet inddrages borgerne langs Fodsporet til at deltage i udvikling af oplevelser.

I løbet af projektperioden forbindes Fodsporet med nye afmærkede cykel- og vandreruter i alle tre kommuner. En af de nye ruter forbinder Fodsporet med de flotte naturområde ved Tystrup Sø, så man på en rundtur både får pulsen op i det bakkede terræn ved søen og pulsen ned på det flade Fodspor.

”Vi er glade for det er lykkedes at skabe et nyt projekt, hvor Fodsporet gør nytte i et større geografisk perspektiv”, udtaler skovrider Claus Jespersen fra Naturstyrelsen. ”Sammen med kommunerne bliver der nu langt flere muligheder for at udfolde friluftslivet”, fortsætter Claus Jespersen.

Samtidig fylder naturstien Fodsporet 10 år i år. Fodsporet indgår i det nye projekt, og derfor er det naturligt at fejring af fødselsdagen også markerer projektstart for det nye projekt. Det sker lørdag den 16. oktober og fejringen foregår i Næstved, Sorø og Slagelse kommuner, der sammen med Naturstyrelsen står for det nye projekt.

I Næstved Kommune vil man fra Herlufsholm Idrætscenter kunne løbe med Team Tvilling, der har fokus på motion som motivation uanset fysisk formåen. Næstved Klatreklub står parat til at hjælpe alle, der har lyst til at klatre fra jernbane broen over Suså og Atletik klubben vil lave aktiviteter. ”Den grønne ring”, som er en ny cykel – og vandrerute rundt om Næstved, og som forbinder Fodsporet med byen, bliver officielt indviet med en fælles cykeltur.

I Slagelse Kommune vil der hele uge 41 være fokus på bevægelse i og omkring Fodsporet. Blandt andet fejres Fodsporets fødselsdag ved den årlige byfest i Dalmose lørdag den 9. oktober. Onsdag vil der i Slagelse by være fokus på projektet ABC for mental sundhed og fredag afsluttes skolernes motionsuge blandt andet med aktiviteter sammen med Gerlev Idrætshøjskole. Det hele kulminerer lørdag den 16. oktober i Flakkebjerg, hvor der indvies et nyt madpakkehus og amfiteater. Det er Flakkebjerg Lokalråd, der har fået støtte til projektet via Nordea-fondens ’Her bor vi’-pulje.

I Sorø Kommune kan man både få en kulinarisk oplevelse med vild mad og bagefter komme på sansetur i mørket og blandt andet opleve, hvordan nattens liv ser ud i ultraviolet lys. Det foregår fra kl. 16.30 på Kongskilde Naturcenter, som er et af knudepunkterne i det nye friluftsprojekt.

På Fodsporets facebookside vil det fulde program for fødselsdagen i alle 3 kommuner blive lagt ud.

”Fodsporet har inspireret rigtig mange danskere til at gå med på landets mange vandrestier. Det har været fantastisk at se, hvor mange der er kommet ud i det fri og har fået naturoplevelser i fællesskab med andre. Derfor er vi også rigtig glade for, at Fodsporet nu forgrener sig ud i landet og gør det muligt for endnu flere at mødes i deres bynære natur. Det tværkommunale samarbejde styrker det lokale friluftsliv og skaber udendørs mødesteder, som kommer mange danskere til gode – det er vi stolte af at bakke op om.”, udtaler uddelingschef i Nordea-fonden, Christine Paludan-Müller.

Pressefoto
Pressefoto