Den lokale fodboldklub er godt på vej op imod 1. division. Der er stadigvæk en del kampe tilbage i kampprogrammet, men i løbet af foråret har Næstved skabt en del afstand til andenpladsen og tredjepladsen i divisionen. Lykkedes det formår fodboldklubben at komme tilbage i 1. divisionen efter at de rykkede ned i sommeren 2020.

På vej tilbage til Førstedivisionen

Næstved Boldklub var i Superligaen i begyndelsen af halvfemserne. Siden 1996 har de rykket op og ned imellem 1. og 2. division. I denne sæson tyder meget på at klubben vil rykke tilbage op i 1. division efter at de rykkede ned i 2020. Intet kan siges med garanti i fodbold, men der er sikkert mange casino og odds fans, som har satset sine penge på at Næstved Boldklub rykker op i år.

Det lysner for den lokale boldklub

Ikke alene imponerer de sportslige resultater. I efteråret formået den klubbens Champions Club 2.0 at indsamle 2,1 millioner kroner til den lokale fodboldklub. Det er en del af et langsigtet projekt hvor klubben blandt andet havde fastsat en målsætning om at fodboldklubben skulle rykke op inden for de næste to til fem år. Noget tyder på at det mål bliver opfyldt langt før tid.

Tæt på 100-års jubilæum

Klubbens fans og økonomiske supportere har sikkert 100-års jubilæet i kikkerten. Egentligt blev Næstved Idrætsklub stiftet tilbage i 1904, da Næstved Cricketklub og Arbejdernes Idrætsklub blev lagt sammen. Dog blev Næstved Boldklub, som vi kender den i dag, stiftet af tidligere medlemmer af Næstved Idrætsklub. Det skete den 9. december 1924, og dermed nærmer klubbens 100-års jubilæum.

Det kører på skinner i Næstved Boldklub

Klubbens økonomi har tidligere sejlet, og mange har åbent kritiseret de tidligere udenlandske ejere. Den debat vil vi ikke fokusere på. I stedet kan vi fremhæve at økonomien blandt andet er blevet forbedret ved at halvere spillerbudget. Dog tyder det ikke på at kvaliteten er blevet forringet.

Tidligere på året kom den gode nyhed om at Frederik Christensen har valgt at forlænge med byens hold. Christensen skiftede fra Slagelse til Næstved i sommeren 2021, og det lader til at han har nydt skiftet. I hvert fald er det kommet frem at han har forlænget sin kontrakt med Næstved-holdet. Dog forlyder det ikke hvor længe den aftale er blevet forlænget.

Rajovic på vej til at blive topscorer

Mange følger også kapløbet om at blive topscorer. På skrivende fod har Mileta Rajovic scoret 16 mål for Næstved Boldklub i denne sæson, og det placerer ham på førstepladsen i topscorer-tabellen. Dog får han kamp til stregen af Asger Højmark fra Hillerød, samt Mikkel Agger og Yao Dieudonne, som spiller i Thisted. Alle sammen har scoret 13 mål i denne sæson.

Rajovic lyder måske udenlandsk, men han er dansk. Angriberen blev født i sommeren 1999, og kan måske blive svær at holde på for Næstved, hvis han fortsætter med den klasse, som han har vist indtil nu. Det bliver spændende at se om den talentfulde angriber bliver topscorer i Anden Divisionen i år.

sider2022