Tirsdag den 10. marts kl. 19.00 til ca. 21.30 kobler bibliotekets LP-lytteklub endnu en gang musikken og litteraturen sammen. Man starter med et kort oplæg om Erik Kramshøjs bog: “Kramshøjs rockhistorie” på Næstved Bibliotek ved Lille scene. Tag plader med fra slut 1960erne til start 1970erne – både danske og engelsksprogede.

”Siden efteråret 2017 har en gruppe musikinteresserede mødtes på Næstved Bibliotek for at spille deres gamle plader og tale om dem.  I efteråret 2019 tog vi hul på at koble musik og litteratur, hvor vi tager udgangspunkt i en bog om en kunstner eller en periode. Og så spiller vi musik, som hører hertil. Det fortsætter vi med i foråret”, fortæller bibliotekar Thomas Damholt fra Næstved Bibliotek, som sammen med kollegaen Vibeke Sølling står bag tiltaget med at finde de gamle plader frem.

Kramshøjs rockhistorie
Sidst hørte man om Chrissie Hyndes biografi og spillede musik fra Pretenders perioden. Denne gang lægger man ud med et kort oplæg om Erik Kramshøjs bog: “Kramshøjs rockhistorie” (2007), som er en personlig rockskildring fra årene ca. 1949-1971. Der er valgt et par eksempler fra bogen om kunstnere, som Erik Kramshøj har mødt gennem årene. De krydres med musik fra disse kunstnere. Denne aften skal deltagerne spille og lytte til musik fra slut 1960erne til start 1970erne – både danske og engelsksprogede plader og CDer.

Det bliver holdt i området ved Lille scene, hvor bibliotekets musiksamling står. Så mangler du noget musik, kan du måske finde det her.

Alle er velkomne
Kom til en hyggelig aften, hvor man hører om en musikbiografi og lægger “skiver”, der hænger sammen med tidsperioden, på pladespilleren. Arrangementet for bibliotekets “pladevenner” er også åbent for nye deltagere.

Foto: Næstved Bibliotek og Borgerservice