På gågaden foran Næstved Museum vil publikum onsdag d. 14.oktober i efterårsferien kunne møde Instrumentmagerens Kone – Anne Jensen. Hun vil fylde gaden med middelalderens musik.

3 gange i løbet af onsdagen vil hun trække ind på museet for at lave 3 musikforestillinger. Alle forestillinger er for både børn og voksne.

Kl. 11:30 – 12:00: Instrumentmagerens Kone spiller, synger og fortæller om middelalderens musik og instrumenter.
Kl. 13:00 -13:30: Musikteater med Sagnkvinden: Sagnet om det første strengespil.
Kl. 15:00 -15:30: Hør hyrdernes musik og instrumenter skabt af naturens overflod.

I den første forestilling kl. 11:30 – 12.00 vil publikum få indblik i de musikinstrumenter, som man spillede på i middelalderen. Hvordan mon de lød? Hvordan kan de have set ud?

Spiller du på klarinet, vil du måske synes at det er interessant at se og høre den enkeltbladede skalmeje – klarinettens forgænger.
Er du derimod interesseret i blokfløjter, vil du måske synes at det er spændende at se og høre, hvordan den tidligste blokfløjte, der er fundet, kan have set ud og lydt.

En af violinens forgængere er strygelyren og den kan også blandt mange andre instrumenter både ses og høres.
Så kom og hør fordum tiders klang!

I den anden forestilling kl. 13.00 – 13.30 kan I høre sagnet om det første strengespil nogensinde. Det drejer sig om kantelen, det finske strengespil. Sagnet, som er nedskrevet på vers i det finske epos Kalevala, beretter om troldmanden, halvguden, helten “Gamle, Vise Väinämöinen, denne evig gamle sanger”, som bygger en kantele af en kæmpe geddes kæber, stemmeskruer skaber han af fiskens tænder, og af hår fra skovgudens hest laver Gamle, Vise Väinämöinen strengene til sin kantele.
Forestillingen er i ord, vers og toner.

I den sidste forestilling kl. 15.00 – 15.30 er vi med hyrden og dyreflokken ude på græsengene langt væk fra landsbyen. Her høres hyrdernes musik og instrumenter lavet af naturens overflod. Det er instrumenter skabt af horn og bark og ben og ler og af et tørret siv fra søen.

Mærk Næstved har støttet arrangementet og gjort det muligt at udbyde billetterne gratis.
De kan bestilles hos Anne Jensen på fastnet telefon 55 81 77 88 (ingen sms mulig) indtil tirsdag den 13. okt. kl. 20.
Bestilte billetter skal afhentes i museumsbutikken onsdag den 14. okt. senest 15 min. før forestillingen. Ikke afhentede billetter vil på dagen udleveres til andre interesserede.

Museumsbutikken åbner kl.11.00.

På grund af corona restriktioner er der et begrænset antal pladser.

Foto: Privat