Torsdag den 2. maj kl. 17.00 til ca. 20.30 kan du komme med på en aftenvandring rundt om søen i Glumsø, hvor vi skal synge et par sange, høre nogle kærlighedsdigte og lytte til lidt musik ude i den dejlige natur. Vi slutter af i Café Rejseladen med at spise tapas (lette småretter).

Aftenstunden markerer den sidste del af dagen, hvor vi nærmer os solnedgang. Og det giver en ganske særlig ro, som hviler over naturen. Den lyriske gåtur rundt om søen tilbyder en anderledes naturoplevelse i krydsfeltet mellem natur, bevægelse og litteratur.

– Der er noget særligt ved at gå rundt om søen i Glumsø – og det bliver ikke ringere, når man krydrer turen med lidt lyrik og sang undervejs, fortæller kulturformidler Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek, som gennem flere år har lavet lyriske vandringer på Enø og i Glumsø samt har en bookwalk-læsekreds, hvor man går rundt om søen.     

Vi mødes kl. 17.00 foran Glumsø Bibliotek. Efter en varm velkomst og en kort introduktion, går vi sammen ned til søen i Glumsø.

Efter at have nydt den smukke udsigt over søen, går vi rundt om den. Vi skal synge et par smukke sange og undervejs stopper vi op for at høre nogle digte, som hylder kærligheden. Vi stopper også op ude ved ”Fugleskjulet” og hører et smukt stykke musik. Når vi er kommet rundt om søen, så går vi sammen tilbage gennem Glumsø til Café Rejseladen. Her venter der os en lettere anretning med små retter. 

Billetter til 90 kr., som dækker spisning i Café Rejseladen, kan købes på: www.naesbib.dk. Der er et begrænset antal pladser.

Praktisk om turen

Turen er ca. 4,5 km lang.
Vi mødes kl. 17.00 foran Glumsø Bibliotek, Torvet 1, 4171 Glumsø. Efter en varm velkomst og en kort introduktion, går vi sammen ned til søen.
Undervejs vil vi tage holdt; synge kærlighedssange, høre kærlighedsdigte og lytte til lidt musik.
Vi går sammen tilbage gennem Glumsø til Café Rejseladen, hvor vi spiser en lettere anretning. Vi slutter af ca. kl. 20.30.
Husk påklædning og sko efter dagens vejrforhold.  

I foråret 2024 har biblioteket fokus på kærligheden og lidenskaben i dens mange afskygninger med en række arrangementer, der på forskellig vis knytter an til temaet.

 

Lyrisk aftentur rundt om søen i Glumsø. Foto: Næstved Bibliotek