Legetøjsmarked hver fredag i juli måned

SOS Børnebyerne i Næstved holder igen i år legetøjsloppemarked hver fredag i juli måned udenfor Loppemarked 4700.

Næstved-gruppen holder legetøjsloppemarked for 5. år i træk. Det finder sted fredagene den 1.- 8.-15.- 22. og 29. juli, kl. 11-17.

’I år står vi udenfor LOPPEMARKED 4700 på Fabriksvej 26 i Næstved, fortæller Inge Nielsen, som er formand for SOS Børnebyernes frivilliggruppe i Næstved. Vi sælger al det legetøj, som vi har fået doneret fra private næstveder i det forløbne år – og der er mange timers leg tilbage i legetøjet. Så tag dit barn eller barnebarn eller vennebarn i hånden og kom ned og gør et godt køb.’

Cambodja-For-at-blive-voksen-skal-man-først-have-været-barn-Jens-Honore[1]Som altid går alle de penge, der kommer ind, ubeskåret til arbejdet med de forældreløse børn. I øjeblikket samler Næstved-gruppen ind til børnebyerne i Laos og Cambodja i Sydøstasien.

8,8 procent af alle børn i Cambodja har mistet en eller begge forældre, og endnu flere lever alene eller sammen med slægtninge, fordi deres forældre har søgt legalt eller illegalt arbejde i Thailand eller andre lande. Nogle børn lever på gaden, hvor de tigger eller arbejder for at overleve. Nogle ender i prostitution. Mere end hvert tredje barn arbejder i landbruget, i fiskeri, i miner, som tjenestefolk, som gadesælgere eller som tiggere.

Laos-børnebyerne-Xienkhouang-Lars-Just[1]

I Laos har børn det svært, og på mange områder lever Laos ikke op til FN’s Børnekonvention. Ti procent af alle børn mellem fem og 14 år er børnearbejdere, og over 20 procent af pigerne i de fattigste familier har født deres første barn før, de selv er fyldt 18 år, ifølge regeringens rapport ”Child well-being and disparities in Laos” fra 2012.

 

SOS Logo negativt