Et nyt webbaseret gruppeforløb sikrer, at angst- og depressionsramte i Næstved Kommune kan få hjælp, selv om de ikke kan møde op til fysiske møder. Indsatsen hedder “LÆR AT TACKLE angst og depression – online” og er ganske gratis.

Fra Næstved Sundhedscenter er det Thea Baggesen (tv.) og Mie Majgaard, der visiterer og som kan fortælle mere om forløbet.

Nogle mennesker kan være så hårdt ramt af angst eller depression, at de ikke er i stand til at forlade deres hjem for at få hjælp. Andre kan være forhindret i at deltage i tilbud, der kræver fysisk fremmøde, på grund af skæve arbejdstider, afstand, ønske om anonymitet eller andre forhold. Det er der nu råd for.

Fra Næstved Sundhedscenter er det Thea Baggesen (tv.) og Mie Majgaard, der visiterer og som kan fortælle mere om forløbet. Foto: Næstved kommune.

“LÆR AT TACKLE angst og depression – online” er et helt nyt webbaseret mestringsforløb, som kan følges fra hjemmet via computeren.

Indsatsen er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med bl.a. Næstved Kommune og foregår som gruppeforløb – noget, der kan have stor betydning for deltagernes udbytte. Den nye indsats gør kommuner og organisationer i stand til at nå langt bredere ud end hidtil. Dermed kan man samtidig favne flere af samfundets mest sårbare borgere.

– Onlinekurset er målrettet dem, som ikke ellers ville have deltaget på vores fysiske hold på Sundhedscenteret, enten fordi de ikke kan være i en gruppe sammen med andre pga. social angst eller fordi de er studerende eller har arbejde, og derfor lettere kan tage det hjemme, fortæller Thea Baggesen, koordinator, Næstved Kommune.

Forløbet er peer-to-peer-baseret. Det betyder, at underviserne selv har erfaring med angst eller depression. De har derfor stor indsigt i kursisternes udfordringer.

Borgere med symptomer på angst eller depression i Næstved Kommune kan gratis tilmelde sig onlinekurset hos Næstved Sundhedscenter på tlf. 2365 8168 eller sundhedscenter@naestved.dk. Oplys navn, telefon nr. og cpr.nr.