Ulla Clara Blirup Nielsen og Merete Foxmar udstiller malerier med motiver fra hverdagslivet i middelalderen. Det sker i X-rummet på Næstved Bibliotek fra den 3. juni til den 28. juni.

De to lokale kunstnere Ulla Clara Blirup Nielsen og Merete Foxmar fortæller om udstillingen Hverdagsliv i middelalderen:

”Med inspiration fra Middelalderfestivalen ”Næstveds Søjler” skabte vi en billedserie fra denne tidsalder. Det krævede en del lektier, og derefter tilsatte vi vores eget præg og brugte vores kunstneriske frihed”.

Kunstnerne har ifølge eget udsagn hygget sig med opgaven i lidt over et år, og de glæder sig over at skabe en anderledes udstilling med fokus på hverdagslivet i middelalderen.

Nyt projekt i støbeskeen

Tanken om at male billeder med specifikke temaer har allerede ført til, at næste projekt ligger i støbeskeen. Det er også drømmen, at flere kunstnere vil gå med på ideen, så der bliver flere om opgaven.

”Vi har bevidst ikke blodige eller alt for skræmmende billeder med i vores lille serie, da der kommer mange børn på biblioteket, og vi begge to er bedstemødre”, lyder det beroligende fra Ulla Clara Blirup Nielsen og Merete Foxmar.

Udstillingen kan opleves i X-rummet på Næstved Bibliotek i perioden mandag den 3. juni til fredag den 28. juni.

Hverdagsliv i middelalderen – Ulla Clara Blirup Nielsen