Kom af med dit elektroniske affald i Næstved

Her i Næstved er der mange gode muligheder for at aflevere din gamle elektronik til genbrug. Det er firmaet Affaldplus der står for affald og genbrug i kommunen. På for eksempel genbrugsstationen på Fiskerhusvej 22, kan du komme af med mere end 40 forskellige typer affald og 89% af affaldet bliver genanvendt til nye produkter.

Næstved kommune har lavet rigtig smart ordning, hvor det er muligt at aflevere sit mindre elektroniske affald sammen med det almindelige skrald. Det elektroniske affald skal bare puttes i en gennemsigtig pose og så lægges ovenpå skraldespanden. Så tager skraldemanden det med når han kommer. Dermed behøver du ikke engang at forlade dit hjem for at aflevere mobiltelefoner, elektronisk legetøj, barbermaskiner og så videre. Du kan selvfølgelig også lægge elektronikken til storskrald, så skal det bare være delt op, så skraldemanden kan se forskel.

Ved de fleste glascontainere rundt omkring i Næstved er der opstillet batteribokse. Dermed kan du, hvis du alligevel skal ned og handle, tage batterier med dig og aflevere det på vejen. Du kan også aflevere batterierne i en frysepose på skraldespanden. Elektronik og batterier skal dog være i to forskellige fryseposer.

Der findes forskellige genbrugsforretninger i Næstved. De tager imod din elektronik affaldplus-200x147der
ikke er gået i stykker. De bliver især glad for legetøj, konsoller, lamper og meget andet.

Hvis du i stedet ønsker at sælge din elektronik er DBA.dk, Guloggratis.dk og Facebook-sider et godt sted at starte. På Facebook findes der både købs- og salgsider og “Gives-væk-sider” for Næstved og omegn. En side hedder eksempelvis “Køb-Salg-Bytte-Bortgives i Næstved og Omegn”.

Elektronikfirmaet Mytrendyphone.dk har lavet en infografik som har fokus på genbrug af elektronik og hvor skadeligt det er for miljøet, hvis ikke man genbruger. MyTrendyPhone går meget op i miljøet og ønsker at gøre mere opmærksom på hvor simpelt og let det faktisk er at aflevere elektronikken uden at det skal koste dig hverken tid eller penge. Du kan se infografikken nedenfor.

Elektronisk affald