Det er et booking-scoop – og alligevel har Grønnegades Kaserne Kulturcenter ventet på det helt rigtige tidspunkt at afsløre at Rhythm Of The Dance kommer til Næstved den 5. oktober. -Det skulle nødigt drukne i nedlukning og et lukket billetkontor, fortæller leder af Grønnegades Kaserne Kulturcenter, John Nørbjerg.

Lederen af kulturcentret var ikke i tvivl om hvorvidt han skulle slå til, da muligheden bød sig til. -Ingen dansetrup i verden har gjort det samme som de her mennesker. Det fortæller lidt om hvor spektakulært et show det er, og hvor vigtigt det var for os at få på programmet i Næstved, uddyber John Nørbjerg.

The National Dance Company of Ireland byder på eventyrlig underholdning af absolut høj klasse og professionalisme i denne nye produktion af ”Rhythm of The Dance”. ”Rhythm of The Dance” har været på verdensomspændende turne i 22 år, hvilket gør det til det længst kørende irske danseshow i verden. Succesen er ikke til at tage fejl af. Fans har fået sale kloden rundt til at bruse, når de klapper og tramper i gulvet, i takt med danserne til den keltiske musik, i et to timer langt vidunderligt show.

De prisvindende dansere stjæler det meste af billedet og publikums gunst, og akkompagneres af de bedste live musikere og sangere. Det er uden sammenligning magisk, når de på tælling forbliver i formation og til koreograferet perfektionisme flytter fødderne ens, eminent, hurtigt og præcist.

Showet er en rejse gennem Irlands historie – fra de gamle myter og legender til den moderne og urbane nutid. Dansen gengiver ligeledes en rejse fra den oprindelige irske dans, der har dannet fundamentet for al irsk dans, og frem til den nye moderne. Alt er kombineret med unik lyssætning og fantastisk smukke kostumer, hvilket giver denne forestilling en plads blandt de bedste af slagsen.

Musikerne mestrer mange forskellige instrumenter, heriblandt forskellige fløjter, guitar og trommer. Udover at akkompagnere danserne, indtager de selv hele scenen og fremfører den keltiske musik helt fortryllende.
-Og nu har vi genåbnet. For kultur og oplevelser, og ikke mindst for vores billetkontor der har åbent alle hverdage kl. 10-15. Billetsalget til Rhythm Of The Dance starter onsdag den 12. maj kl. 12.00 og billetterne sælges fra billetkontoret og www.gkkultur.dk, slutter en forventningsfuld John Nørbjerg.

Foto: ABW