instal2Få et særligt indblik i udstillingen Abstrakte kvinder når Marianne Grønnow gæster Rønnebæksholm og fortæller om sin kunst den 5. november kl. 19:30.

Den bliver omtalt som ”et suverænt møde” mellem to kunstnere og en ”ambitiøs og flot” udstilling, og med fem hjerter i Politiken har den aktuelle udstilling Abstrakte Kvinder for alvor gjort sig bemærket.

Udstillingen byder på værker af kunstnerne Else Alfelt (1910-1974) og Marianne Grønnow (f.1962), og den 5. november gæster Marianne Grønnow Rønnebæksholm til et foredrag om kunst i samtale med kunsthistoriker og leder af Rønnebæksholm Dina Vester Feilberg.

Udstillingen er skabt af Dina Vester Feilberg, som så en sammenhæng i de to kunstneres arbejde. Dette kom i første omgang som en overraskelse for Marianne Grønnow, men ved nærmere studier fandt hun ligeledes en stærk dialog mellem sin egen og Else Alfelts kunst. Og i det møde blev hendes interesse for Else Alfelts værker vakt for alvor.
”Det var især ved ophængningen af værkerne på Rønnebæksholm, jeg oplevede, at der er et stort fælles sprog mellem vores arbejde. Faktisk i så høj grad, at jeg følte jeg kunne adoptere Else Alfelts billeder”, fortæller Marianne Grønnow.

Nyt lys på værkerne
Gennemgående i udstillingen anes naturen i værkerne, og for Marianne Grønnow er naturen altid til stede i arbejdet. Men på trods af det fælles udgangspunkt er der forskel på, hvordan de to kunstnere arbejder med naturen.
”Else Alfelt maler udsigter og indsigter. I mine værker har naturen en mere immateriel og sart form, hvor jeg arbejder med det æteriske som lys, bevægelser og overgange”, fortæller Marianne Grønnow.

instal3Mødet mellem de to kunstnere i udstillingen har også fået Marianne Grønnow til at se sine egne værker i et nyt lys. Det er især Else Alfelts metode og hendes tanker bag værkerne, der interesserer Marianne Grønnow, og hun har en stærk fornemmelse for, hvordan og hvorfor Else Alfelt arbejdede, som hun gjorde. Samtidig anser hun Else Alfelts form og metode som langt mere ekspressiv og voldsom end sin egen.
”Det vækker en nysgerrighed over hele den praktiske måde at arbejde på. Jeg sætter mig ind i, hvem hun var og hendes kunstneriske metoder for at forstå mennesket bag værkerne. Det er et helt detektivarbejde”, forklarer Marianne Grønnow.

Til foredraget med Marianne Grønnow og Dina Vester Feilberg er der mulighed for at høre mere om både tankerne bag udstillingen og om de enkelte værker.

Praktisk information
Billetter til arrangementet med Marianne Grønnow den 5. november kan købes på www.sj-billetten.dk eller på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved. Billetprisen er 50 kr. inkl. gebyr. Evt. resterende billetter sælges ved indgangen.

Arrangementet er gratis for medlemmer af Venneforeningen, der bedes tilmelde sig på mail info@roennebaeksholm.dk eller på telefon 55724724.