”Lytteoplevelser i Næstved” er en mini-festival i Næstved søndag d. 12. september arrangeret af det lokale Radiodrama.dk

”Vi er vilde med lydfortællinger, især dem, hvor særlige steder bliver tilknyttet fortællingen”, fortæller Morten Aagaard, den ene drivkraft bag Radiodrama.dk, og fortsætter: ”lydfortællinger kan noget ganske særligt, det er en intim her-og-nu oplevelse, og hvis man ovenikøbet bevæger sig rundt på en lokation, bliver man som lytter en indirekte deltager i fortællingen – og det er helt unikt”.

Radiodrama. dk stod bag Danmarks første lyttefestival i august måned i Odense, og nu flytter de konceptet til Næstved, hvor også lokale fortællinger kan opleves.

Søndag d. 12. sep. kl. 10.30 kan man opleve videowalken: ”Den sidste kvinde”, der handler om Ane Cathrine Andersdatter fra Karrebæk, der som den sidste kvinde i Danmark blev henrettet – dømt skyldig i mordene på tre af sine fire børn i midt 1800-tallet. Kia Lundsgaard, forfatter til lærerbogsmaterialet, vil præsentere historien og guide gæsterne til at få begyndt turen. Mødested er ved springvandet Fontænen i Rådmandshaven. Husk mobiltelefon, der kan gå på nettet samt headset.

Senere søndag kan man opleve lydfortællingen ”Lilith” i Sct. Peders Kirke. Lilith er dramatiseringen af den gamle jødiske myte om Adams første kone Lilith, der lod sig skille, fordi hun nægtede at være Adam underdanig. Nu mødes Adam og Lilith igen, og denne gang er Eva også med. Det er to forskellige kvindetyper, men er den ene nødvendigvis mere lykkelig for sit valg end den anden?

Festivalen sluttes af på Fodsporet med Radiodrama.dks Coronafortællinger. ”Da alt lukkede ned i marts 2020 besluttede vi at skabe en fortælling, sammen men hver for sig”, fortæller Kia Lundsgaard, medstifter af Radiodrama.dk, og fortsætter: ”Det betød, at hver skuespiller indtalte en monolog ud fra et fastlagt koncept, og sendte lydfilen til Morten, som satte filerne sammen til en fortælling”. Isolation og Mørket er væk nu, kan opleves på en gåtur langs fodsporet og Herlufholm Kirkegård. Mødested ved HGs parkeringsplads.

Alle forestillinger gratis at deltage i, men dog er det nødvendigt at booke billet på Radiodrama.dk. Læs det fulde program på hjemmesiden, eller find programmet rundt omkring i byens butikker.

”Det har længe været vores drøm at afholde en lyttefestival i Næstved, og nu sker det endelig. Vi håber, at rigtig mange mennesker vil deltage, og at dette bliver begyndelse på en ny festival-tradition i Næstved” siger Kia Lundsgaard, der sammen med Morten Aagaard, er at finde til alle de programsatte lytteoplevelser.

Pressefoto