DANSK RAKKERPAK & FASTER COOL – Næstveds internationale egnsteater præsenterer:

TOUR DE NÆSTVED 2020

• Lørdag d. 1. august kl. 14 / Grønnegades Kaserne Kulturcenter
• Søndag d. 2. august kl. 15 / Korskilde Bibliotek i Tappernøje
• Onsdag d. 12. august kl. 18.30 / Holmegaard Værk i Holmegaard
• Tirsdag d. 18. august kl. 18 / Café Rejseladen i Glumsø
• Onsdag d. 19. august kl. 19 / Ågård, Kyse Markvej 45 i Næstved
• Søndag d. 30. august kl. 16 / Lovvej 16 i Mogenstrup/Næstved
• Lørdag d. 5. september kl.10.30 / Fuglebjerghallen i Fuglebjerg
• Onsdag d. 16. september kl. 19 / Døgndiamanten i Holmegaard

TOUR DE NÆSTVED er et initiativ som Dansk Rakkerpak & Faster Cool har taget for at sikre at Næstveds internationale egnsteater også kommer helt ud i kommunens små byer og afkroge, så publikum ikke altid skal ind til centrum for at møde hele kommunens egnsteater. Under devisen ”Hvis Mohammed ikke vil komme til bjerget, må bjerget komme til Mohammed” er alle Næstved Kommunes lokalråd, plus en håndfuld andre aktører blevet tilbudt årets udendørs forestilling TAM VILD ganske gratis. Heldigvis har endnu flere lokale arrangører end sidste år med kyshånd taget imod tilbuddet og vi glæder os helt vildt til at komme i gang med ”Touren”!

Hvordan kan det være gratis?
”Dansk Rakkerpak & Faster Cool er egnsteater i Næstved Kommune med en årlig bevilling på 3 millioner kroner – hvoraf staten refunderer 36 %. Derudover har teatret selv én betragtelig indtjening ved salg af turnéforestillinger samt ved billetsalg for forestillinger, der spilles i Teatersalen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Det er nødvendigt for at få ”butikken” til at løbe rundt. I forbindelse med et teaterforlig i folketinget i 2019 fik Dansk Rakkerpak & Faster Cool en ekstra bevilling til bl.a. at opdyrke nye publikumsgrupper. Derfor kan vi tilbyde denne forestillingsrække ganske gratis”, udtaler instruktør Niels Grønne og fortsætter: ”Vi er stadig i Coronaens tid og derfor beder vi og de lokale arrangører om forståelse for at publikum vil blive anvist pladser, så man kommer til at sidde med god og forsvarlig afstand mellem hinanden.”

Jane og Abernes Konge (Susanne Bonde og Niel-Peter Kløft). Foto Søren K. Kløft

Om TAM VILD
En sand junglekomedie om at finde sin indre urkraft!
Newyorkeren Jane er besat af myten om Abernes Konge og bliver lettere eksalteret når hun åbner en kulørt tegneserie om sit idol. En dag beslutter hun sig for at rejse dybt inde i Afrikas jungle og finde sin drømmehelt. Spørgsmålet er om myten vil leve op til forventningerne ……

TAM VILD bygger på de grundlæggende Rakkerpak-dyder, som handler om at skabe udendørs teater i et universelt teatersprog – godt krydret med både galskab og humor.

I TAM VILD tager skuespillerne Susanne Bonde, Niels Peter Kløft og musikeren Bastian Popp livtag med en klassiker på en VILDT crazy måde. Lattermusklerne kommer på overarbejde, når de to skuespillere svinger sig i lianer og går i ét med naturen og når multi-instrumentalisten samtidigt ruller hele sit spektakulære repertoire ud.

TAM VILD er en nonverbal gadeteaterforestilling, der leger med det teatralske udtryk, bakket op af en massiv lydside, slapsticks og poesi… og den klassiske replik ”Me Tarzan, You Jane!”

Varighed: Ca. 55 minutter.
Aldersgruppe: For voksne og børn fra 6 år

Musiker og komponist Bastian Popp i forgrunden. I baggrunden drikker Niels-Peter Kløft, Susanne Bonde og Niels Grønne en velfortjent Corona (Mexicansk øl) og fejrer at forestillingen endeligt er færdig efter at prøverne længe var afbrudt af Coronakrisen. Nu glæder holdet sig til at komme rundt i Næstved kommune og vise herlighederne frem. Foto Bastian Popp

Medvirkende: Susanne Bonde, Niels Peter Kløft og Bastian Popp
Manus: Niels-Peter Kløft/Susanne Bonde og holdet
Instruktør konsulenter: Alex Byrne, Troels Hagen Findsen og Niels Grønne
Scenograf: Christian Q. Clausen
Komponist: Bastian Popp
Rekvisitør: Annika Nilsson
Kostumer: Lise Zitta Østergaard