I marts og april udstilles et udsnit af bibliotekets grafiksamling på Fuglebjerg Bibliotek. Værkerne fra ”Grafikbiblioteket” kan lånes i to måneder ad gangen med mulighed for fornyelse to gange:

Udstilling af kunst fra “Grafikbiblioteket” på Fuglebjerg Bibliotek. Pressefoto.

På Fuglebjerg Bibliotek er der gode udstillingsmuligheder. Vi modtager gerne henvendelser fra borgere, der har lyst til at udstille deres kunst. Kom og se på mulighederne og få en snak med os.

I de næste par måneder kommer der grafisk kunst fra ”Grafikbiblioteket” på væggene på Fuglebjerg Bibliotek. Udstillingen kan ses på biblioteket i både den betjente og selvbetjente åbningstid. Får du lyst til at låne nogle af billederne på udstillingen, bedes du henvende dig til personalet, som kan tage billedet ned fra udstillingen.

Lån kunst med hjem
Grafiksamlingen består af 200 værker – også kaldet ”Grafikbiblioteket”, som fysisk er placeret på Næstved Bibliotek. Værkerne kan lånes i to måneder med mulighed for fornyelse to gange. Og det er muligt at have op til fem værker hjemme ad gangen. Da der er tale om billeder med glas og ramme, kan udlån og aflevering kun ske til personalet i den betjente åbningstid. Du kan “bladre” i værkerne på Næstved Bibliotek, eller du kan reservere værkerne på bibliotekets hjemmeside. Søg på “grafikbiblioteket”.

Næstved Bibliotek og Borgerservice og Grafisk Værksted Næstved har gennem flere år haft en partnerskabsaftale. Grafisk Værksted stiller en grafiksamling til rådighed for biblioteket, som tilbyder borgerne at låne værkerne med hjem. Og, hvis man efter lånetiden ønsker at købe et værk, formidler Grafisk Værksted også købsaftaler.

Grafisk Værksted i Næstved anvendes af kunstnere fra ind- og udland, som arbejder professionelt med grafiske teknikker. Fra den 1. januar 2007 overgik værkstedet til Næstved Kommune. Gennem årene er der opbygget et stort lager af original grafik udført af de tilknyttede kunstnere. Værkerne sælges fra værkstedet, som har til huse på Grønnegades Kaserne, samt på udstillinger i ind- og udland. Og en række af værkerne kan du altså låne på Grafikbiblioteket under Næstved Bibliotek og Borgerservice.