Foråret er endelig kommet efter en lang, hård og mørk vinter, hvor mange har gemt sig indenfor og hygget sig i stuernes varme, og nu står sommeren lige for døren. For mange mennesker betyder det tid ved vandet, og skønne, solrige eftermiddage og aftener i haven i selskab med gode venner. Masser af grill, lækker mad, lange snakke og gode spil. Her får du en masse gode idéer til hyggelige og sjove spil, som kan spilles i haven, mens solen langsomt går ned og kaster sin lange skygger i den sene sommervarme.

Der findes ikke noget bedre end lange sommeraftener med gode venner. Foto: Priscilla Du Preez, Unsplash

Spil til haven

Hvis vi starter i havespilsektionen, så er der virkelig mange gode spil og lege. Tag for eksempel Ringspillet, der går ud på at ramme pindene med sin ring, og den spiller, der først rammer sin pind tre gange, vinder. Der er også ærteposespillet, der går under lidt forskellige navne. Nogle kalder det the bean bag game, mens andre kender det som corn hole. Uanset hvad man kalder det, så er det både underholdende og sjovt. Spillet går ud på, at man skal kaste sin ærtepose fra et sted til et andet og så ramme hullet på skiven. Rammer man ned i hullet, får man tre point, og rammer man pladen (og ikke de andre ærteposer), så får man 1 point. Den spiller eller det hold, der først får 21 point, vinder.

Der kan selvfølgelig også spilles det helt klassiske spil, kroket. Her gælder det om at slå sin kugler igennem forhindringerne og komme først i mål.

Fordriv tiden med forskellige kortspil

De ovenstående spil er meget fysiske, hvilket vil sige, at man skal bevæge sig en del. Det kan der være meget sjov i, men nogle gange er det også hyggeligt bare at sidde ved bordet og hygge sig med lidt gode snacks og en omgang kortspil. Poker er for eksempel altid et sjovt spil, der kan spilles med to eller flere mennesker. Der er et par forskellige varianter af spillet såsom Texas Hold’Em og Omaha poker. De fleste mennesker kender faktisk godt Texas Hold’em, fordi det er den mest populære variant af spillet, men Omaha poker er bestemt også et spil, som man ikke bør gå glip af at prøve. Reglerne for Texas Hold’Em og Omaha poker er meget ens, men der er alligevel et par forskelle på Omaha poker regler og reglerne for Texas Hold’Em, og det er bestemt værd at sætte sig ind i de to spil og deres forskelle og ligheder og give dem begge et skud. Hvis man gerne vil give sig i kast med at lære de forskellige Omaha poker regler, så er der masser af hjælp at hente på nettet.

Udover poker kan man selvfølgelig også spille 500, whist, bridge, eller et af de mange andre sjove kortspil.

Prøv kræfter med et brætspil

Brætspil kan også noget helt særligt. De kan forene (og adskille) folk som intet andet og de bringer timevis af sjov og hygge med sig. Der er selvfølgelig de helt klassiske som for eksempel ludo, skak, dam og lignende, men så er der også de lidt nyere såsom Partners, Settlers of Catan, Sequence, Cascadia, Risk, Stratego, Monopoly, The Fat Penguin, og Cluedo. Listen er lang og der er mange flere! Der er altså til mange timers hygge, når valget falder på brætspil – det sværeste må næsten være at vælge, hvilket brætspil, man skal give sig i kast med.

Brætspil gør også noget helt særligt ved hyggen! Foto: Karthik Balakrishnan, Unsplash

Der er altså nok at vælge imellem, når man inviterer vennerne over til grill på sådan en skøn og solrig sommeraften. For selvom de danske sommere kan være lidt uforudsigelige, så kan de også noget helt særligt. De er nemlig fyldte med sommersød varme, solnedgange, der virker til at vare for evigt. Så få vennegruppen over, tænd op i grillen eller bålet, og få gang i de forskellige spil. 

Sider2022