Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens natur, når BIO Næstved og Næstved Bibliotek inviterer til en livestreamet forelæsning direkte fra Aarhus Universitet. Det sker tirsdag den 10. marts kl. 19.00-21.00.

Biodiversiteten er truet overalt på kloden

Jorden er en levende planet med mange forskellige livsformer. Biodiversiteten er imidlertid under pres, man hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter.

Professor i økologi Jens-Christian Svenning vil fortælle, hvilke faktorer der bestemmer, om der er høj eller lav biodiversitet i verden og i Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet og hvilken rolle spiller mennesket?

Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen, hvor stærk er den og hvad styrer den? Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner? Og hvad med den danske natur, som blandt andet indtages af fremmede arter som mårhund og vaskebjørn?

Endelig vil du høre, hvad samfundet og individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

Offentlige foredrag i naturvidenskab

Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, BIO Næstved og Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder dig at se med, når Aarhus Universitet formidler de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Foredragene livestreames fra Aarhus Universitet til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, gymnasier og skoler i en lang række byer i Danmark og udlandet.

Foredraget finder sted i BIO Næstved tirsdag den 10. marts kl. 19.00-21.00. Det er gratis at deltage. Du kan her bestille din plads i salen cirka en uge før foredraget.

Foto: Næstved Bibliotek og Borgerservice