Legatuddelingen samlede de hædrede EUC Sjælland-elever, der også blev fejret af familier, lærere og mestre. De dygtige unge elever repræsenterer hvert deres fag, men fælles for dem alle er, at de ikke kun har fagligheden i orden, men også hjertet på det rette sted. Med legatet følger der også en check på 5.000 kroner.

Formand for Industri- og Håndværkerforeningen, Hans Henrik Knudsen, indledte ceremonien:

– Det er som altid en fornøjelse, at uddele legatet til EUC Sjællands elever. Gennem mine mange år som formand, glæder jeg mig altid over, at være med til at fremme håndværksfagene og sætte fokus på håndværkere, for det er dem, der kommer til at mangle i fremtiden. De hædrede skal ikke bare være dygtige til deres fag men også udvise hjælpsomhed og være gode kammerater.”

Faglig dygtighed og socialt engagement
Alle fem legatmodtagere har ud over deres ekstraordinære høje faglige niveau udvist sig som gode venner, er hjælpsomme, flittige og har både skruet hænderne og hovedet godt på.

Årets legatmodtager Jason Segato smed på EUX fik de rosende ord med på vejen i sin indstilling:
“Han besidder en ægte interesse for sit fag og bidrager ofte med konstruktive spørgsmål og løsninger i den daglige undervisning og arbejdet i firmaet.”

Bygningsmalereleven Andreas Krøyer blev også omtalt i positive vendinger:
“Der har været meget debat om de kloge hænder, Andreas besidder de kloge hænder med en god balance ro, omtanke, overblik og et roligt sind. Han lader sig udfordre, nye opgaver bliver vurderet og analyseret, så de kan løses på den korrekte og bedste måde.”

Mikkel Zacho Pryn, murerelev:
“Er et stort forbillede for sine kammerater og en fantastisk rollemodel for murerfaget. Med stor ihærdighed og arbejdsindsats opnåede han at vinde DM i Skills for murerne og er nu gået videre til EuroSkills i januar 2021.”

Magnus Føns Møller, der er elektrikerelev:
“Er en meget dygtigt, energisk og fagligt engageret elev. Han besidder nysgerrighed og udviser flid – og er både vellidt af elever of lærere – og ikke mindst hjælpsom.”

Afslutningsvist er der HTX-eleven, Bjørn, der netop har afsluttet sit sidste år på EUC Sjællands tekniske gymnasium.

“Han er bare særdeles dygtig i alle fag, nyder stor respekt både blandt kammerater og lærere, men har også altid overskud til at hjælpe sine kammerater, bl.a. i lektiecafeen. Og oven i alt dette er han også eliteidrætsudøver.”

Legatmodtagere 2020

Bjørn Sabroe Simonsen, 20 år, HTX

Magnus Føns Møller, 24 år, elektriker i lære hos Scheibel El & Sikring A/S

Mikkel Zacho Pryn, 18 år, murer i lære hos Sandholt og Petersen

Andreas Krøyer, 20 år, bygningsmaler i lære hos malermester Hans Larsen, Næstved ApS

Jason Segato, 19 år, EUX smed i lære hos Ardagh Glass Holmegaard

Legatet fra Industri- og Håndværkerforeningen i Næstved og omegn uddeles årligt til elever, der:
• Afslutter deres uddannelse på EUC Sjælland i Næstved
• Er fagligt dygtige, gode kammerater og er vellidt blandt elever, såvel som undervisere og kollegaer
• Har bopæl i Næstved Kommune

Fra venstre: Andreas Krøyer, Magnus Føns Møller, Formand for Industri- og Håndværkerforeningen, Hans Henrik Knudsen, Bjørn Sabroe Simonsen, Jason Segato, (Mikkel Zacho Pryn kunne ikke være tilstede på dagen.) Pressefoto.