Foto: Jacob Spodsberg

Vinderne af Regionsmesterskaberne i Entreprenørskab 2021 i hele Region Sjælland er netop fundet. Det er fire unge superdygtige elever på HTX i Næstved: Sebastian Bach Nielsen, Jakob Skøt Nielsen, Nicklas Friis Sørensen og Rasmus Foldberg. De har sammen skabt et innovativt produkt; en drone og deres eget firma AirBorne.

De vandt først i deres felt, som er Science & Technology i konkurrencen. Herefter blev de kåret som vindere af hele Region Sjælland. De er dermed videre til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som bliver afholdt torsdag d. 22. april 2021.

“De har skilt sig markant ud fra alle de øvrige deltagere, de har været velforberedte på alle punkter, og de har skabt et helt unikt produkt. Så har de har scoret højt på deres forretningsplan, været super skarpe til deres pitch og på alle øvrige parametre. Deres produkt har en reel innovationsværdi, det er nemligt et unikt produkt, der rent faktisk kan nå ud over Danmarks grænser,” sådan lyder dommernes begrundelse for at kåre de fire elever fra HTX Næstved som vindere af Regionsmesterskaberne i Entreprenørskab 2021.

Drømmen er flyvende

De fire iværksættere har arbejdet med at udvikle en drone i teknikfaget på HTX Næstved. Idéen blev taget videre til Remisen i Næstved, der er en rugekasse for unge iværksættere skabt af unge iværksættere. Remisen gav de unge vindere værktøjerne til at skabe og udvikle deres virksomhed på et helt nyt niveau.

“Vi har kaldt vores firma AirBorne, vi synes det er en rigtig spændende udfordring at starte vores eget – så er det fascinerende med droner, det åbner en helt ny verden, og det er vildt at få noget til at flyve,” fortæller de fire unge glade vindere.

Fakta

Kort fortalt – hvad er Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab?

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis. Til DM bliver elevernes idéer bedømt af erhvervs- og organisationsfolk, og vi kårer en Danmarksmester, en anden- og tredjeplads samt en kategori-vinder i hver af de fire Company Programme-kategorier: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills.