STOF 2000 åbner syværksted i Sanders Arkade

Antallet af kunder under 40 er på tre år steget med 15 procent hos STOF 2000 i Næstved. Ikke mindst derfor åbner forretningen nu en workshop, hvor næstvederne kan få eksperthjælp til egne syprojekter.

Uanset om man mestrer selv de mest avancerede syteknikker eller knap kan kende forskel på en symaskine og en elkedel, kan man nu få grundig og personlig assistance til sine syprojekter hos STOF 2000 i Næstved. Selvom den største kundegruppe stadig er kvinder over 40 år, har butikken i de seneste år oplevet en markant stigende interesse fra yngre næstvedere af begge køn, der vil i gang med at sy. Blandt andet derfor lanceres nu Skrædderiet – en systue, hvor kunderne kan få koncentreret assistance og inspiration til deres egne syprojekter fra erfarne og passionerede håndarbejdseksperter.

– Der er ingen tvivl om, at mange unge – både mænd og kvinder – ønsker at lære det basale, så de selv kan reparere deres tøj eller lægge bukser op. Den slags ting kan deres mødre nemlig ikke altid klare i dag. Samtidig er der også mange unge, som er vilde med selv at sy eller forandre deres tøj, og som vil lære alt og være de bedste til deres hobby, forklarer Marianne Kondrup, der er butikschef hos STOF 2000 i Næstved.

Skrædderiets undervisere er nuværende og tidligere ansatte i STOF 2000 og er oftest uddannet som skræddere, designere eller håndarbejdslærere.
Mod på svære opgaver

De ansatte i STOF 2000 er vant til at hjælpe og rådgive, og med Skrædderiet får de tid og ro til at komme i dybden med den enkelte kundes projekt. Skrædderiets kurser finder hovedsageligt sted efter normal åbningstid, og hvert hold er på maksimalt fem personer. Brugere af Skrædderiet kan møde op uden nogen form for udstyr. Symaskiner og alt tænkeligt grej er til rådighed, mens stof og andre materialer kan købes i butikken.

– Vi regner med, at både unge og modne deltagere vil springe ud i projekter, som tidligere virkede uoverkommelige. Det gør jo en stor forskel at have kvalificeret hjælp lige ved hånden, når der er udfordringer. Mange vil sikkert give et gavekort til Skrædderiet som fødselsdags- eller værtindegave. Når man samtidig køber et gavekort til sig selv, er der mulighed for en hyggelig syoplevelse sammen, der endda fører til et håndgribeligt produkt som en hjemmelavet kjole eller bluse, fortæller Marianne Kondrup.

Skrædderiet kan også bruges til at blive dus med en nyindkøbt symaskine. På de demomodeller, der udlånes i Skrædderiet, kan man blive klogere på alle de mange funktioner, som symaskinen derhjemme har, og som de færreste nogensinde får lært. Ansatte i STOF 2000 bliver løbende efteruddannet i nye funktioner.

STOF 2000, der består af 28 fysiske forretninger samt en omfattende webbutik, er Danmarks største forhandler af stof og sytilbehør. STOF 2000 er desuden autoriseret forhandler af symaskinemærkerne Husqvarna Viking, PFAFF og Singer. Den lokale butik er beliggende på Ringstedgade 27 C. www.stof2000.dk