En skønjomfru i nød, en ildsprudlende drage, en tosset borgmester, en antihelt af en ridder og en handlekraftig væbner er ingredienserne i Dansk Rakkerpak & Faster Cools input til Næstved Søjler. Se ”Dragen er løs” fredag d. 27. august kl. 17 eller lørdag d. 28. august kl. 11 på Bredstræde Parkeringsplads.

I forbindelse med den historiske festival ”NÆSTVEDS SØJLER – tilbage til fortiden” har Dansk Rakkerpak og Faster Cool – Næstveds Internationale egnsteater verdenspremiere på DRAGEN ER LØS, der er skabt direkte til festivalen. Kom og se en skelsættende og næsten sand historie fra Næstveds fortid – fra dengang hvor den vellidte og godmodige Rasmus Carstensens bar byens borgmesterkæde. Rygtet fortæller at han var rablende vanvittig. En borgmestertradition som byen har holdt fast ved lige siden!

Nå, det er mørk middelalder og en frygtelig drage har indtaget Næstved. Den holder borgmesterens underskønne datter, Jomfru Næstina fanget i Rådhustårnet. Dragen har svoret først at gøre grumme ting mod Næstina, derefter riste hende over egen ild og til slut spise hende som en levende fakkel. Borgmesteren ser sig nødtvunget til at udlove en dusør: ”Den håbefulde ungersvend, der slår dragen ihjel, bliver hele byens redningsmand og må få min datter og det halve Næstved!”
Snart efter ankommer Sct. Niels – Ridder Af Det Rektangulære Kakkelbord til Næstved for at gøre sin lykke. Han viser sig desværre at være lidt af en bangebuks, da han står overfor dragen og stikker halen mellem benene. Heldigvis har han sin tro væbner Balder med. Han formår til gengæld både at sætte dragen ud af spil og vinde Næstinas hjerte. Jomfru Næstina viser sig også at være en handlekraftig dame når situationen kræver det…….

Medvirkende:
Niels Grønne som Sct. Niels, Ridder Af Det Rektangulære Kakkelbord, Borgmester Rasmus Carstensen og fortælleren.
Bastian Popp som Væbner Balder og skjalden
Susanne Bonde som Jomfru Næstina – borgmesterens datter.
Niels Peter Kløft som dragen

Bag scenen:
Manus og instruktion: Niels Grønne
Scenografi og drage: Christian Q. Clausen
Musik: Bastian Popp
Kostumer: NadjaViga
Dramaturgisk konsulent: Jane Rasch

Pressefoto
Pressefoto