Uldbutikken
v/ Fåreavler Hanne Petersen
Everdrupvej 29
4733 Tappernøje
55 56 44 16
uldbutikken@mail.dk

Over 30 år med naturlige og bæredygtige materialer i uld

Vi kigger nysgerrigt ind hos Hanne Petersen i hendes butik på Everdrupvej ikke langt fra Tappernøje på Sydsjælland og tæt op ad Vestmotorvejen. Her mødes et fag med et tema fra en svunden, men heldigvis genopdaget æra med en moderne, driftig virksomhed. Her finder du fine varer i skind og uld, herunder Hannes egne, spændende og smukke design.

For at finde Hannes gård, når du kommer fra Næstved, skal du køre forbi BonBon Land i Holme Olstrup og dreje til højre et stykke længere fremme og køre mod Everdrup. Når du har passeret Everdrup, og du kan se Vestmotorvejen længere fremme og ikke kan komme længere, ligger Hannes store gård med alle de uldne herligheder inde til venstre.

Mange spændende produkter i uld og skind
I vores tid vil vi betegne Hanne Petersens egen produktion af skindprodukter og hjemmesko, handsker, huer og sågar de sødeste bamser i den 100 procent uld som bæredygtig og en del af samfundets grønne omstilling. Men for Hanne er der tale om en klassisk forarbejdningsmetode, som hun har brugt de seneste 30 år på at forædle og udvikle. Efterspørgslen betyder, at hun har lavet en varieret og inspirerende udstilling i butikken af mange unikke skind- og uldprodukter som for eksempel plaider og pynteskin, som også fremstilles i skind- og uldmaterialerne.

Skindfodtøjet tilpasses nøje kundens behov
En produktserie, som Hanne i mange år har mærket en stigende efterspørgsel efter, er de specialfremstillede hjemmesko. Hvis du har problemer med at holde varmen i fødderne, så er de disse hjemmesko værd at prøve. De er fremragende og har et fantastisk ry blandt Uldbutikkens kunder.

Hanne får ofte bestillinger fra personer, som er nødt til at sidde meget stille som for eksempel mennesker med et stillesiddende arbejde eller personer, som benytter et hjælpemiddel som en kørestol. Til denne kundekreds anbefaler Hanne, at kunden kommer på besøg i Uldbutikken. Så får de en god snak om det behov, hjemme- eller skindskoene skal dække, og den ønskede model bliver derefter syet efter mål og tilpasset, så skoene eller støvlerne præcis passer kunden.

Mød Hanne på markeder
Hvis du som mange af os synes, at det er interessant at besøge de små og større markeder rundt omkring i det ganske land, har du muligheden for at møde Hanne, der stiller op med sine hjemmefabrikerede produkter i uld og skind. Hele kulturen omkring de mange markeder og byfester er jo en speciel oplevelse både for de besøgende og de handlende, og stemningen på markederne er glad og positiv.

Så er du til by- eller havnefester og elsker at være en del af et marked med et tema som for eksempel middelaldermarked, kan du være heldig at møde Uldbutikken fra Tappernøje.

Et spændende udflugtsmål for hele familien
Mange af Uldbutikkens kunder har gennem årene gjort Uldbutikken til et af familiens tilbagevendende udflugtsmål. Og Hanne bliver glad, når der er børn og unge med i bilen. Butikken med alle de smukke varer, som er fremstillet i naturmaterialer, er nemlig en oplevelse for kunder i alle aldre.

Uldbutikken ligger lige op ad en stor skov og åbne naturarealer, så et besøg kan med fordel afrundes med en herlig spadseretur, et ophold i ”det grønne” og en udflugt med tæpper, madkurven og hyggeligt samvær. Og skulle det blive lidt køligt, så er det jo en fordel, at Hanne altid har en masse varer i butikken i uld og skind til at varme sig med.

 

Foto: ABW

sølvpartner