Artiklen er sponseret

Frugttræer er en væsentlig del af mange haver, og regelmæssig beskæring er nødvendig for at sikre en sund og produktiv have. Beskæring har også en positiv effekt på træernes udseende og kan øge livslængden. Her er en guide til at beskære dine frugttræer korrekt.

Timingen er vigtig

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvornår det er bedst at beskære dine frugttræer. Generelt er det bedst at beskære træerne i deres dvaleperiode, typisk i vintermånederne. Dette giver træet tid til at hele sig, inden den nye vækstsæson begynder.

Når du beskærer dit frugttræ, skal du fjerne de døde, syge og skadede grene samt de grene, der vokser indad mod træets kerne. Det er også en god idé at fjerne de lavthængende grene, så lys og luft kan komme ind i træets midte. Vær forsigtig med ikke at fjerne for meget på en gang, da dette kan stress træet.

Har du det rigtige værktøj?

Det er også vigtigt at vælge de rigtige værktøjer til beskæringen. Brug skarpe og rene beskæringssakse eller hakker for at minimere skade på træet. Endelig er det en god idé at støtte træet med et støttebånd eller en støtte, mens du beskærer, så det ikke vælter.

Det er i det hele taget en god idé, at ofre tid og penge på gode haveredskaber. Bolius har lavet en god guide til valg af haveredskaber, så du ikke kommer hjem med det forkerte, hvis du da ikke allerede har alt, hvad du skal bruge. 

Det kan være en bekostelig affære at anskaffe sig de bedste haveredskaber. Ofte er det dog muligt at leje større udstyr på dagsbasis i byggemarkederne. Hvis du hellere vil have dit eget udstyr, er det også muligt at få hjælp til finansieringen.

Det er tiden og pengene værd 

I alt er beskæring af frugttræer en enkel og effektiv måde at sikre en sund og produktiv have. Ved at følge denne guide kan du beskære dine frugttræer korrekt og opretholde deres sundhed i årene fremover.

 

Frugttræer er en væsentlig del af mange haver, og regelmæssig beskæring er nødvendig for at sikre en sund og produktiv have. Foto: ABW

Sider2022