Aktive Feriedage afvikles i alle uger i skolernes sommerferie. Aktive Feriedage fik sit navn ved kommunesammenlægningen i år 2007, idet de fem kommuner havde hver deres navn for sommerferieaktiviteter for skolebørnene. Aktive Feriedage konceptet i Næstved er således i år på banen for 14. gang.

Aktiviteterne er for alle elever, der har tilmeldt sig, og som har adresse i Næstved Kommune. I år 2020 er der tilmeldt næsten 1200 børn til 75 aktiviteter – hertil kommer børnene i ”gratis” svømmehal, som jo ikke har tilmelding.

Næstved Kommunes idé med at prioritere økonomi til Aktive Feriedage er at sikre børnene gode oplevelser i sommerferien, en personlig udvikling, fællesskab og socialt samvær der mange gange kan udvikle sig til nye langvarige venskaber mellem både piger og drenge fra forskellige områder i kommunen.

Aktiviteterne er mangeartede, der er noget for enhver smag, og det vigtige for Aktive feriedage er, at eleverne vælger en aktivitet og kommer i gang forhåbentlig på en sådan måde, at han/hun fortsætter også efter sommerferien.

Det er for langt de fleste aktiviteters vedkommende det frivillige foreningsliv i Næstved som med deres frivillige ildsjæle skaber aktivitet for børnene, selvfølgelig med håb om den sidegevinst, at børnene får smag for aktiviteten og melder sig ind i foreningen.

De åbne svømmehaller kræver ikke tilmelding, så hvis nogen ikke har fået tilmeldt sig en aktivitet er det gratis at komme i svømmehallen – eleven skal blot medbringe og vise sit gule sygesikringsbevis og naturligvis have bopæl i Næstved kommune. Læs mere her. 

Foto: ABW