Statsministeriet har netop offentliggjort deres planer for udflytning af de statslige institutioner, og Næstved får hele 395 statslige arbejdspladser, når Udlændingestyrelsen flytter fra København til Næstved.

Jernbanegade
Jernbanegade

Kl. 12 offentliggjorde Statsministeriet navnene på de byer, som fremover vil komme til at huse knap 4000 af de statslige arbejdspladser, der flytter ud fra København. Udlændingestyrelsen flytter til Næstved med hele 395 arbejdspladser.

Borgmester Carsten Rasmussen kan slet ikke få armene ned af begejstring: ”Vi er utroligt glade for denne beslutning. Jeg synes, vi har gjort et godt forberedende arbejde med at finde og foreslå nogle gode rammer til Staten. Og jeg er sikker på, at dette også er et resultat af et godt tværgående samarbejde og opbakning i Næstved Byråd. Vi vil gøre os stor umage for at give Udlændingestyrelsen og de 395 medarbejdere en god velkomst til byen og til hele kommunen.”

Den nye styrelse får primært til huse i den tidligere Jernbanegades Skole. Den ligger centralt i byen 200 meter fra stationen, hvor der er to tog i timen til København. I dag er rejsetiden 48 minutter, men fra 2019 kommer den helt ned på 34 minutter. Det bliver også nemt at komme til Næstved i bil, da vejnettet i øjeblikket gennemgår en kraftig udbygning med flere nye omfartsveje.

Bygningerne i Jernbanegade rummer allerede kontorfaciliteter, mødelokaler, kantine og 220 kontorarbejdspladser fordelt på ca. 6000 m2. Staten skal derfor beslutte, hvor i Næstved de vil placere de resterende arbejdspladser.

I alt flytter 3900 statslige arbejdspladser ud af København.