Nu går det løs i Rigtige Mænd Sjakket

Alle mænd kan fra 1. marts blive en del af træningsfællesskabet Rigtige Mænd Sjakket, der rummer et væld af udfordringer, konkurrencer og tips til et sundere liv i en os af mandehørm og kammeratlige drillerier. Nordea-fonden støtter med 22,7 mio. kr. projektet, der også omfatter det landsdækkende Rigtige Mænd Løbet onsdag den 24. maj.

Så er der åbnet for Rigtige Mænd Sjakket – et gratis træningsfællesskab for mænd. På www.rigtigemænd.dk kan alle være med i sjovt og enkelt træningsforløb og dermed både få en lidt sundere livsstil og en masse positive oplevelser i et fællesskab, der strækker sig fra Gedser til Skagen.
Samtidig vil fem nye Rigtige Mænd gå i Lindy, Smeden, Hammer og de andre Rigtige Mænds fodspor i en ny programrække på DR1, der bliver sendt fra den 5. april. Hver uge vil deltagerne i Sjakket kunne følge det samme træningsforløb som håndværkerne på tv. Så ved at komme med i Rigtige Mænd Sjakket fra begyndelsen den 1. marts kan mændene måske få et forspring og lidt nemme point til de test og konkurrencer, der er en del af Sjakkets dna.

Rigtige Mænd Løbet afholdes i mindst 59 kommuner
Første mål for holdene i det digitale træningsfællesskab er Rigtige Mænd Løbet, der bliver afholdt onsdag den 24. maj på samme tidspunkt i hele landet. Her venter deltagerne et løb med en række opgaver, der udfordrer både kroppen, samarbejdsevnerne og kampgejsten.
Gennem de seneste måneder har landets kommuner vist stor interesse og opbakning til løbet. Der er pr. 28. februar lavet aftaler med 59 kommuner, der vil afvikle løbet, og der bliver stadig føjet nye kommuner til listen. Det er en udvikling, som skaber glæde hos Nordea-fonden, der støtter Rigtige Mænd-projektet de næste to år.
“Der tales meget om adfærdsændringer, og hvad der skal til for at motivere flere til sunde levevaner. ‘Rigtige Mænd’ er et enestående eksempel på, hvordan mænd gennem nære og stærke fællesskaber skruer op for glæden og motionen og dermed en sundere livsstil. Vi håber, at kommuner og foreninger landet over står på nakken af hinanden for at være med til, at flere ‘rigtige mænd’ sættes i bevægelse”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Holdånd på Sjakket
Rigtige Mænd Sjakket er skabt for at udvide Rigtige Mænd-universet fra tv-underholdning til et nyt træningsfællesskab for mænd. Deltagerne i Rigtige Mænd Sjakket er med som hold, og de får via www.rigtigemænd.dk inspiration, udfordringer, træningsøvelser og konkurrencer tilsat rigelige mængder af værkstedshumor. Holdånden og støtten til holdkammeraterne bidrager deltagerne selv med.
“Rigtige Mænd Sjakket er for alle mænd, som gerne vil have det sjovt, og som er klar til at udfordre sig selv, vennerne eller kollegerne. Mændene er sammen i hold af tre til syv mænd, og de tester sig selv undervejs og kan hele tiden følge deres egen udvikling. De kan også konkurrere mod hold i deres egen kommune, på arbejdspladsen eller f.eks. følge hvilken smed eller tømrer i landet, der forbedrer sig mest frem mod Rigtige Mænd Løbet. Efter løbet den 24. maj lever træningsfællesskabet videre, så den positive udvikling kan fortsætte – også frem til 2018, hvor der igen vil være Rigtige Mænd Løbet”, fortæller projektleder i Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Hansen.

Rigtige Mænd på skærmen
Rigtige Mænd var et seerhit i 2015 for DR1, der noterede rekordhøje seertal i de 10 programmer, hvor hele Danmark lærte Smeden, Palle, Hammer, Lindy og Jonas at kende som nogle mænd, der sammen tog hånd om deres egen sundhed i et fællesskab præget af rigtig mandehumor.
Bag Rigtige Mænd-projektet står Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.

Foto: Billedet er til fri afbenyttelse med krediteringen: “Foto: Lars Reese/Morten Knudsen”.

Fakta om Rigtige Mænd Sjakket
Fra den 1. marts 2017 kan alle mænd blive en del af et nyt og gratis digitalt træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket på www.rigtigemænd.dk. Her danner de hold og træner på lige fod med de rigtige mænd på tv, de bliver testet, får træningstips og udfordringer, og de kan konkurrere mod de andre mænd i træningsfællesskabet. Deltagerne kan finde holdkammerater på hjemmesiden, hvis de ikke har fulde hold på plads.
Tv-programmerne om Rigtige Mænd bliver fra 5. april 2017 vist på DR1 med fem nye håndværkere.
Den 24. maj 2017 afholdes det landsdækkende Rigtige Mænd Løb. Målet er, at løbet afholdes i alle landets kommuner i samarbejde med kommuner og lokale idrætsforeninger.
Efter Rigtige Mænd Løbet fortsætter det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket, og der bliver sat nye mål og udfordringer frem mod næste år og næste Rigtige Mænd Løb i 2018.
Nordea-fonden støtter projekt Rigtige Mænd i 2017 og 2018.
Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR Aarhus og Syddansk Universitet.

Læs mere på www.rigtigemænd.dk