Næstved Teater præsenterer forestillingen “Lillys Danmarkshistorie” med Folketeatret. Det sker mandag den 9. november 2015 kl. 20.00 i Ny Ridehus.

Lillys Danmarkshistorie er en musikalsk og humoristisk forestilling om 3 generationer af kvinder, der skabte det Danmark, vi kender i dag.

Fotograf: Gudmund Thai
Fotograf: Gudmund Thai

Seks dejlige kvinder – i alle aldre og størrelser – sætter stolt livskraft i spil, når de fra scenen fortæller Danmarkshistorien som en sprudlende familiekrønike fra 1920’erne til i dag.

Det er virkelige kvinders levede liv, der er udgangspunkt for Lillys Danmarkshistorie, som både er en fortælling om kvindeliv i Danmark og en politisk og social historie om rejsen fra land til by; fra det fysisk hårde liv i arbej-derklassen over middelklassens velfærdsproblemer til rejsen ender hos historiens fortæller, den universitetsuddannede og mønsterbrydende Pia.

Kvinder og kvindeliv har altid spillet en vigtig rolle i historien, men det er mændene, der hovedsageligt har skrevet den, og med mænd i hovedrollerne. Så da Pia Fris Laneth i 2006 udgav Lillys Danmarkshistorie, der tog udgangspunkt i livet, som det var for hendes oldemor, mormor, farmor, mor, tante, søster og hende selv, fik vi en hidtil uset vinkel på danmarkshistorien. Mændene er stadig en del af denne historie, men spiller nu de vigtige biroller som sønner, fædre, ægtemænd og elskere.

Det er en danmarkshistorie i kød og blod og med et humoristisk glimt i øjet. Der lægges ikke fingre imellem, heller ikke når historien tager barske drejninger, fordi livet kan være barskt. Smil, glæde, sorg, længsler, svigt og lyst er en del af livet og en del af danmarkshistorien.

I teaterforestillingen Lillys Danmarkshistorie er kendte sange fra revy, film og danskpop med til at tegne et billede af tiden og livet, når den “vesterbros’ke” arbejderklasse møder bønderne fra Vestjylland.

Robert Parr har instrueret og de medvirkende er bl.a. Birgitte Raaberg og Pia Rosenbaum.

Ledige billetter på www.naestvedteater.dk