Der er mange barok-komponister, vi ikke kender – og hvis vi kender navnene, kender vi ikke musikken. Måske kan man finde et stykke på cd, men lyden på cd er ikke den samme, som når musikken er levende – når du er i samme rum som musikerne og sangerne. Komponistportrættet i næste nummer af Custos bliver først noget værd, når du hører Heinrich Bibers musik live.

Nu får du den helt enestående chance at kunne høre et bredt udvalg af Bibers musik med topmusikere – når årets Næstved Early Music Festival 16-18. oktober har temaet: Musik af Biber og hans samtidige.

Det er musik, man næsten aldrig hører, opfindsom, overraskende, teknisk utroligt krævende – for Biber var sin tids største violinist og hans bedste ven var tidens store trompetist.

Der skal altså stjerne-musikere til at spille den – og det er der i Næstved-festivalen i oktober: Tinne Albrechtsen på barokviolin og Justin Bland på naturtrompet sammen med et udvalg af fine barokmusikere og et kor, som giver publikum et Requiem af Heinrich Biber – også musik, der sikkert ikke er hørt i Danmark de sidste hundrede år.

Læs mere her

Bestil billet her

Foto: ABW