Næstved Teater præsenterer forestillingen “Vrede” med Folketeatret

Opføres torsdag 16. marts kl. 20.00 i Ny Ridehus, Næstved.

Hvor går grænsen mellem vandalisme og drengestreger? Kan man undskylde voldshandlinger, der er motiveret af moralsk indignation? Er moral godt, men dobbeltmoral dobbelt så godt? Og er venstreorienterede handlinger mere stuerene end højreorienterede aktioner? Disse spørgsmål presser sig på i det nyskrevne australske stykke Vrede, som får Danmarkspremiere på denne turne med Folketeatret.

Hjerneforskeren Alice har bygget en facade af politisk korrekthed op om sin familie. Sammen med sin mand Patrick, succesrig romanforfatter, og sin søn Joe, lever hun den kreative klasses gode liv. Da Joe bliver taget i at male racistiske slagord på en moske, ryster fundamentet under den veluddannede og tolerante families selvforståelse. Hvordan kan det ske? Joe er jo vokset op i et oplyst hjem. Er det kammeraten fra arbejderhjemmet, der har haft en dårlig indflydelse på ham? Fordommene er nærliggende forklaringer, indtil en ung journalist begynder at afdække Alices fortid.

Vrede er skrevet af Joanna Murray-Smith – en af Australiens mest succesfulde dramatikere. Hendes værker er blevet oversat og produceret i hele verden, bl.a. på Broadway og i Londons West End.

På scenen ses Troels Lyby, Sarah Boberg, Camilla Bendix, Jacob Weble, Tanya Lund Andersen, Elliott Crosset Hove og Benjamin Boe Rasmussen.

Madeleine Røn Juul har instrueret.

Ledige billetter på www.naestvedteater.dk eller tlf. 26251850.

Fotograf Thomas Petri