Pressefoto

Det er næppe gået nogens opmærksomhed forbi, at vores nye kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen for nylig har ladet sig fotografere som vølve af Jim Lyngvild til vores kommende udstilling ‘Vølver, Guld og Guder’ på Køge Museum.

En “provokerende begyndelse”, “åndløshed i fri dressur” og “en direkte hån mod landets kristne tradition,” har kritikken lydt fra både kirkefolk, debattører og politikere. Mens andre har forsvaret Ane Halsboe-Jørgensens optræden med, at det er godt med en minister, der endelig tør stille sig frem og vise sit engagement i kulturen.

‘Vølver, Guld og Guder’ er en debatudstilling, der skal skabe en større forståelse for den forskning, der foregår i Danmark om vikinger og den mytologiske verden. Og debat må man sige, den allerede har skabt. Som Jim Lyngvild selv og præsten Kristian Ditlev Jensen formulerer det i en fælles kronik i Kristeligt Dagblad 8. september:

“De seneste par uger har budt på en meget ophidset debat om kirke og kultur, om populisme og gennemslagskraft, om kunst og kitsch, om plathed og seriøs formidling, krænkethed og fornærmelse.”

Er det kulturministeren, som er en god formidler? Eller er det kirkeministeren, der er populist? Døm selv, når udstillingen ‘Vølver, Guld og Guder’ åbner på Køge Museum 2. december.

Oplev Jim Lyngvild SOLO på Holmegaard Værk
Vil du allerede nu udforske Jim Lyngvilds univers, skal du besøge den aktuelle udstilling SOLO på Holmegaard Værk. Udstillingen er designet og skabt af Lyngvild selv – lige fra kjoler og smykker til skulpturer og de store fotografier, som er kernen i udstillingen.

SOLO kan opleves frem til 31/12 på Holmegaard Værk. Husk, at du med et årskort til Museum Sydøstdanmark får fri entré til alle vores museer i et helt år – og kan tage en ven/veninde med til halv pris. Du kan altså besøge begge Jim Lyngvilds udstillinger på Holmegaard Værk og Køge Museum med årskortet.

Køb billet og årskort her