Artiklen er sponseret

Har I overvejet at tegne en cyberforsikring i jeres virksomhed? Selvom det måske ikke tidligere er noget, man har beskæftiget sig meget med, er det i dag en forsikringstype, der bliver mere og mere almindelig at investere i. Det skyldes i høj grad, at virksomheder er afhængige af digitale systemer og data. Skulle I blive udsat for hackerangreb, betyder det, at der er en væsentlig risiko for driftstab i en periode, hvor virksomheden ikke har samme mulighed for at arbejde.

Der findes en række krav til datasikkerhed, der skal være med til at beskytte både jeres virksomhed samt eventuelle tredjepartsvirksomheder, I måske samarbejder med. Skulle der ske brud på datasikkerheden, der går ud over tredjeparten, er det noget af det, I kan få dækket gennem jeres cyberforsikring. Det giver altså en omfattende tryghed både for jer samt jeres partnere – og er måske med til at informere jer om, hvordan I bedst selv overholder gældende regler for datasikkerhed.

Hvad dækker en cyberforsikring egentlig over?

Er I i tvivl om, hvad en cyberforsikring indebærer? Grundlæggende dækker den over alt fra hackerangreb og sikkerhedsbrud til driftstab – men der kan også komme et spørgsmål om ansvar ind i ligningen. Det kan være svært at gennemskue, hvad det helt præcist indebærer, og derfor anbefales det da også altid, at I taler med en forsikringsrådgiver, så I kan blive hjulpet godt på vej.

Ansvar kan fremkomme, hvis din virksomhed har håndteret data forkert eller usikkert, og der er en tredjepart, der stiller erstatningskrav til jer. Denne erstatning kan i nogle tilfælde dækkes gennem forsikringen, så det kan betyde, at I ikke pludselig står med en udgift, der kan vælte budgettet. Der vil være en selvrisiko indregnet i jeres forsikring, men det er noget af det, I kan få indflydelse på, alt efter hvilken forsikring, I vælger at tegne.

Grundlæggende dækker en cyberforsikring over alt fra hackerangreb og sikkerhedsbrud til driftstab – men der kan også komme et spørgsmål om ansvar ind i ligningen. PR-foto

Sider2022