Radiatorerne er skruet langt ned, og uldsokkerne er fundet frem. Sådan ser virkeligheden ud hos mange danskere i en verden med stadig stigende priser på el og varme. Derfor er det vigtigere end nogensinde at få gjort hvad man kan, for at ens bolig står skarpt til den kolde vinter.

Tjek din isolering 

Mange boliger er bygget for snart 70 år siden, og for de der ikke har fået en gennemgående renovering siden, er der masser af penge at spare i fremtiden. For mange ældre boliger fiser varmen ud gennem taget, eller sniger sig ud i kanterne af dine vinduer eller i karmen. En isolering af taget kan let gøres, og kræver ikke meget tid. Til gengæld vil det gøre en kæmpe forskel på din varmeregning. Endnu lettere er det ved vinduerne, der nogle gange kræver en lille omgang fugning, og så er det ordnet. Er du ikke en haj til sådan nogle opgaver selv, så kan du let finde hjælp at hente hos håndværkere rundt omkring på i Danmark. 

Isolering af tag eller gulv kan godt blive en stor proces i nogle tilfælde, hvorfor det kan være en fordel af tage et kviklån eller lignende til projektet. De penge du skal bruge til projektet kan du hurtigt låne, og derefter kan du stille og roligt betale lånet af i takt med at du sparer penge på varmeregningen hvert kvartal. 

Hyg jer sammen 

En person ser Netflix på værelset, en anden gamer med vennerne, og en tredje laver lektier under skrivebordslampen. Vinteren kalder på hygge, og det er nu vigtigere end nogensinde. Se film i stuen en gang eller to om ugen, eller start på en serie som familie/roomies. Endnu bedre bliver det hvis det kun er levende lys der lyser sofabordet op, så man kan se fredagsslikket. De mange el-apparater der står og buldrer afsted i hvert rum kan hurtigt få skrabet en stor el-regning sammen. Forsøg også at slukke lyset i rum du ikke bruger, og luk eventuelt døren. Radiatorer forsøger at varme et helt rum op. Derfor kan det være en fordel at lukke døren, så varmen kan blive i rummet. Er alle døre åbne, vil de mange radiatorer buldre afsted i et forsøg på at varme det kæmpe rum op. Alt imens meget af varmen fiser ud af vindueskarmen eller taget. 

Har du svært ved at få hverdagen til at hænge sammen med inflation og de stigende elpriser? Et forbrugslån eller minilån kan give dig de midler du har brug for, så der også er plads til gaver under juletræet.  

 

Radiatorerne står ikke længere på 2-3 stykker, men nærmere nul. Sådan ser virkeligheden ud hos mange danskere i en verden med stadig stigende priser på el og varme. Foto: ABW

Sider2022