Lyt, lær og spil med, når det lokale gamer-projekt ”Spilsamlingen” besøger Næstved Bibliotek til en snak om videospils historie fra 1970’erne og frem til i dag. Det sker torsdag den 9. juni kl. 19.00-20.30.

Mikkel fra projektet ”Spilsamlingen” vil tage deltagerne med på en historisk rejse tilbage til 1980’erne og 1990’erne, hvor konsolspil for alvor havde indtaget Danmark. Dengang Faxe Kondi stadig var proppet med farvestof, pommes fritterne smagte lidt bedre, og man kunne finde arkademaskiner i enhver grillbar med respekt for sig selv.

Savner du at spille GameCube, NES, Sega Mega Drive? Så har du nu muligheden igen. ”Spilsamlingen” medbringer forskellige konsoller, som stilles til fri afbenyttelse for deltagerne på aftenen.

Lokale spilentusiaster ”Spilsamlingen” består af to lokale spilentusiaster, Chris Møller og Mikkel Dehn, der er draget ud på en fælles mission om at skabe Danmarks største samling af gamle spil og konsoller. Projektet startede for tre år siden. De to samlere er i skrivende stund oppe på lige godt 5.700 forskellige spil og omkring 100 konsoller fra midten af 1970’erne og frem til i dag.

Drengene bruger stort set hver dag tid på at katalogisere nye spil, opgradere de eksisterende spil med pænere eksemplarer, istandsætte maskiner og prøve at holde styr på det hele. Selve jagten på spillene er også en central del af projektet, og den største grund til deres omfattende samling.

Fakta om ”Vi nørder” ”Vi nørder” er overskriften på en arrangementsrække på Næstved Bibliotek. Idéen er, at vi hver gang kaster os over et emne, som vi ”nørder” ud fra en ofte lidt skæv vinkel. Som deltager får man fascinerende viden, man ikke anede, man manglede!

Mød ”Spilsamlingen” torsdag den 9. juni kl. 19.00-20.30 på Næstved Bibliotek. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

 

Foto: ABW