Mandag den 5. december kl. 19.00-20.30 starter vores DR Romanklub på Næstved Bibliotek. Her kan du være med til at til at vælge årets bedste danske roman.

DR Romanprisen sætter hvert år fokus på nogle af årets bedste og mest originale danske bogudgivelser. Foto: DR Romanprisen.

I år starter vi igen en DR Romanklub på Næstved Bibliotek. Her læser vi de seks romaner, som er nomineret til DR Romanprisen 2023. Vi mødes seks mandage fra december til maj og snakker om månedens bog. Når vi har læst alle romanerne, indstiller vi vores tre favoritter til Romanprisen.

DR Romanprisen bliver uddelt hvert år. Vinderen af Romanprisen 2022 blev Anne-Marie Vedsø Olesen med romanen ”Vølvens vej – Snehild”. De seks danske romaner, som nomineres til prisen i 2023, er udvalgt i løbet af 2022. De skal først og fremmest være de mest interessante og helstøbte romaner, der er udgivet i løbet af året. Der skeles ikke til salgstal; de mest velskrevne, originale og debatskabende bøger bliver valgt ud. Det er også vigtigt, at romanerne er forskellige i genre og kan give gode diskussioner om litteratur og romankunst for læserne. DR vælger i samråd med repræsentanter fra landets biblioteker de seks kandidater blandt årets danske romaner og tester dem på læsere i hele landet.

Læserne samles på bibliotekerne

Hver måned fra december til maj samles læseklubber på biblioteker landet over for at læse og diskutere de seks bøger og til sidst vælge tre kandidater, som skal med i finalen. Udover diskussionen om månedens bog blandt læseklubberne på biblioteket, vil der også være omtale af romanerne i DR’s programmer og på Litteratursiden.dk.

De første tre nominerede romaner er:

December: ”Tjeneren og hans søster” af Dorrit Willumsen Januar: ”Pigedyr” af Cecilie Lind Februar: ”Pio” af Kristian Himmelstrup

De sidste tre romaner meldes ud senere. Biblioteket sørger for at skaffe bøgerne, og eneste forudsætning for at deltage er lyst til at læse og dele læseoplevelsen med andre. Når vi har læst alle de nominerede romaner, indstiller vi vores tre favoritter til prisen.

Tid og sted: Vi mødes følgende mandag kl. 19.00-20.30 på Næstved Bibliotek: 5. december, 9. januar, 6. februar, 6. marts, 3. april, 8. maj

Der er tolv pladser i Romanklubben, og det er gratis at deltage. Der betales et mindre beløb for kaffe/te.

Tilmelding på: www.naesbib.dk senest 14. november

Pressefoto