Artiklen er sponseret

Vi tegner forsikringer i håbet om, at vi aldrig får brug for dem. De er lidt som ægtepagter. Når du tegner en forsikring, hvad end vi taler en kasko-, indbo- eller afbestillingsforsikring, gælder det om at være sikker på, at forsikringer dækker de mest oplagte skader eller tab, du kan komme ud for. Og afhængigt af hvor du bor, eller hvor du tager hen i verden, kan visse tilvalgsdækninger være aktuelle.

Vær obs på, hvad du skal tilvælge ved forsikringer

Tager vi rejseforsikringer som eksempel, er det rart at vide, om den dækker ved afbestilling eller ej, da der i nogle situationer er en reel fare for, rejsen ikke bliver til noget. Er det ikke udgangspunktet, at forsikring ved afbestilling hører med til rejseforsikringer fra et bestemt forsikringsselskab, er det noget, du må tilvælge. Men hvad så med skader på hjemmefronten – hvad skulle gerne dækkes her?

Hvad dækker en indboforsikring i grunden?

En god indboforsikring dækker selvfølgelig skader på dit indbo – altså på de ting, der kan fjernes fra dit hjem. Ved siden af det er det rart at vide, om sådan en forsikring også dækker ved de skader, du forvolder på andres indbo, så at indboforsikringen lidt virker som en ansvarsforsikring, bare i forhold til indbo i stedet for biler. Desuden kan en indboforsikring med fordel dække genhusning ved behov.

Find forsikringer, der dækker ved oplagte skader

Leder du efter forsikringer til private, er det altså et spørgsmål om at finde ud af, hvad en forsikring skal dække, så du ikke betaler i dyre domme for en forsikring, der dækker ved skader, som du med stor sandsynlighed aldrig vil komme ud for. Og så du omvendt ikke står med en forsikring, der godt nok er billig, men som intet dækker, når at du eller dit indbo har lidt en skade, der var til at forudse.

 

En god indboforsikring dækker selvfølgelig skader på dit indbo – altså på de ting, der kan fjernes fra dit hjem. PR-foto

Sider2022