Kom på rundvisning i naturtro, når Holmegaard Værk i anledning af udstillingen ’Jim Lyngvild Solo’ inviterer til fjerde rundvisning i rækken ’Troens billeder’ den 23. september.

Tro har alle dage været en del af den menneskelige natur. Fra troen på shamanisme i stenalderen til troen på nordiske guder i vikingetiden over folketro, kristendom, sagn og myter. Med udstillingen ’Jim Lyngvild – SOLO’ bliver trosperspektivet taget under kærlig behandling, når 14 store, monumentale og moderne samtidsportrætter om tro pryder den imponerende Holmegaard-sal på fornemmeste vis.

Til denne femte rundvisning i rækken zoomes der ind på troen på naturen, når arkæolog, kulturarvschef og vicedirektør på Museum Sydøstdanmark, Kristoffer Buck Pedersen, med afsæt i udvalgte portrætter fra udstillingen, tager dig med en tur stenalderfolkets trosverden. Undervejs vil du blandt andet høre om, hvordan deres tro var baseret på at alting havde en sjæl, og at en vigtig del af jagten var jægerens forbindelse til dyrets sjæl. Du vil ligeledes høre mere om shamanisme og om livet i harmoni med naturens kræfter.

LÆS MERE HER

Foto: SDL