Der bliver skruet op for uhyggen i efterårsferien, når Liselunds gamle spøgelseshistorier skal foldes ud. Liselund Lystslot og Romantiske Have inviterer familier med til en stemningsfyldt og lidt uhyggelig rundvisning 13.-15. oktober, hvor du også kan komme på rundvisning i lystslottet.

Ifølge gamle fortællinger, har der længe foregået uforklarlige og uhyggelige ting i den gamle have og ikke mindst indenfor i det lille lystslot.

Om dagen fortryller Liselund Romantiske Have sine gæster med idyl og skønhed. Men når mørket falder ned over stedet, lusker spøgelser og ækle skabninger rundt i natten og vækker skoven med gruopvækkende hyl og frygtindgydende møder.

Lystslottets gæster har med gru fortalt om en skrækindjagende hvid dame, der vandrer i natten og skræmmer folk fra vid og sans – Ligesom hylene fra et stort, sort bæst af en helvedshund har fået det til at løbe iskoldt ned ad ryggen.

Disse og mange flere historier kan du høre i efterårsferien 13.- 15. oktober på Liselund. Landskabet i den romantiske have med de skæve gamle huse og snørklede træer er den perfekte kulisse til at høre de uhyggelige historier.

Rundvisningen er egnet for familier med børn i alderen 6-12 år.

Praktiske oplysninger
Tid: 13., 14. og 15 oktober kl. 16-17.15
Pris: voksen 70 kr. barn 35 kr. (billetter købes online)
Adresse: Langebjergvej 4, 4791 Borre (Møn)
Mødested: Ved indgangen til haven
Læs mere på natmus.dk/liselund

Rundvisning i Liselund Lystslot
Liselund åbner dørene i efterårsferien til en rundvisning, hvor du kan komme indenfor i lystslottet. Hør den romantiske historie om den velhavende amtmand, der byggede Liselund romantiske have og lystslot som en kærlighedserklæring til sin hustru. En rundvisning er den eneste måde at at komme indenfor på det lille charmerende slot. Oplev de drømmeagtige spejle med blomsterrankerne i havesalen, nyd den indtagende udsigt til den grønne have fra spisesalen og mærk i det hele taget, hvordan det rige par indrettede sig i slutningen af 1700-tallet i det lille lystslot.

Praktiske oplysninger
Tid: 13., 14. og 15. oktober kl. 14.
Varighed: 45 min.
Pris: kr. 50 for voksne, børn gratis
Mødested: Trappen foran lystslottet
Læs mere på natmus.dk/liselund

Om Liselund
Antoine og Lisa de la Calmette byggede i 1792 en romantisk have og lille lystslot faretruende tæt på Møns Klint. Stedet blev opkaldt efter Lise, og det berejste adelspar benyttede Liselund som et fristed, hvor de ikke bare kunne nyde deres kærlighed til hinanden, men også kunne invitere åndsfæller og diskutere oplysningstidens frie, rationelle idéer og de kunstneriske tanker, der prægede romantikken. Og selv efter Antoine og Lisas levetid tiltrak stedet kunstneriske sjæle. Thorvaldsen, Oehlenschlæger, H.C. Andersen og flere guldaldermalere har fundet inspiration på disse grønne skrænter.

Liselund blevet fredet i år 2000 og siden 2005 har det været en af Nationalmuseet. Haven anses som værende et af de bedste steder af nyde Møns Dark Sky.

Pressefoto