Det levende DEMOKRATI? Er det et sted i Næstved? Eller måske på SYDPOLEN?

Foreningen Levende Demokrati, Næstved og Multihuset Sydpolen inviterer i samarbejde med teatergruppen Rakkerpakket til en demokratiaften onsdag 27.09 kl. 19 – 21.

Otto Kok Hansen fra Rakkerpakket, lægger ud med en lille times inspirerende demokratishow. I foråret begejstrede han et talrigt publikum i Markblomsten, Kildemarkskolen. Der var gang i kludene og nærmest ikke et øje tørt under hans optræden.

I den efterfølgende drøftelse om demokratiet i Næstved kommune blev der ikke lagt fingrene i mellem, da deltagerne kom med deres konkrete ønsker om indflydelse mellem valgene og forslag til, hvordan det kunne lade sig gøre.  Borgere skal inddrages tidligt i de politiske processer og have reel indflydelse.

Det vigtigste i et levende demokrati er, når borgere og politikkere opretholder og udvikler fællesskaber, hvor man kan komme til orde og handle i fællesskab. Måske er vi parate til mere end samtalen og den fælles handling? Større dele af den kommunale økonomi, der vedrører lokalområderne, kunne formodentligt forvaltes og forbruges med en højere grad af både engagement og præcision end vi ser i dag.

Alle er velkomne til at opleve Otto Koks fornøjelige optræden og deltage i den efterfølgende debat. Fri entre, gratis kaffe og kage til alle, der møder op – samt øl og vand til yderst rimelige priser.

Arrangementet er støttet af Velux-fonden og Nordea-fonden.