Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet 2022/08/08 til 2022/08/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spritbilister
Desuden var politiet til stede ved en række skoler i morgentimerne: Sorø Privatskole, Rønnebæk Skole, Suså Skole, Søndermark Skole, Svend Gønge Skole, Sydbyskolen og Landsgrav Friskole. Alle steder foregik trafikafviklingen i god ro og orden.

Skolen er i gang efter sommerferien, og som sædvanlig præger det færdselsbilledet ved politikredsens skoler. For at medvirke til, at trafikken glider sikkert og trygt for både de nye og de mere rutinerede trafikanter, er politiet naturligvis også ude. Tirsdag var politiet ved Holmegaardsskolen i Fensmark, Stillinge Skole, Vemmelev skole, Stormarksskolen og Byskolen i Nakskov, Lille Næstved Skole i Næstved, Nr. Vedby skole i Nr. Vedby, Stubbekøbing skole, Kulsbjerg skole i Nyråd, Karrebækvejens skole i Næstved, Haslev Privatskole, Lindeskovskolen i Nykøbing og Nymarksskolen i Slagelse. Der blev noteret nogle få færdselssyndere.

Skolen er i gang efter sommerferien, og som sædvanlig præger det færdselsbilledet ved politikredsens skoler. Der er mange nye trafikanter, og der er mange mere rutinerede trafikanter – både på cykel og i bil – som færdes på skolevejene. For at medvirke til, at trafikken glider sikkert og trygt for alle, er politiet naturligvis også ude. Mandag morgen kiggede politiet fx forbi Svend Gønge skolen i Lundby, privatskolen i Nakskov, Marievangsskolen i Slagelse, Sophieskolen i Nykøbing, Gåsetårnsskolen i Vordingborg, Sofiedalsskolen i Haslev, Hvilebjergskolen i Sørbymagle, Midtskolen Møllevang i Rønnede, og Kobberbakkeskolen Sct. Jørgens i Næstved. Der blev ikke afsløret nogen færdselssyndere

Hændelser

Fensmark: Knallertkørere larmede i weekenden
Knallerter, der kører højlydt frem og tilbage i tre timer – det kan godt være irriterende og opleves utryghedsskabende af mange. Og specielt da, hvis det foregår i tidsrummet mellem midnat og klokken tre om morgenen. Lørdag lokken 3.20 mødte politiets patrulje to ungersvende på 15 og 16 på Holmegaardsvej, og de blev sendt hjem i seng. Borgere henvendte sig igen og klagede over knallertkørsel i området lørdag klokken 19.04. Denne gang mødte politiets patrulje syv unge i området på knallert – blandt andre én af de unge fra natten før. Betjentene fik en adfærdsregulerende samtale med de unge om, hvordan man opfører sig på knallert i det offentlige rum.

Næstved: Tissede på gaden
En 24-årig mand stod og tissede på gaden ved skaterbanen på Grønnegade lørdag klokken 03.31. Da han så politiets patrulje, forsøgte den 24-årige at stikke af, men blev anholdt. Nu nægtede manden at oplyse sit navn, og det skal man, hvis politiet spørger. Som en konsekvens blev den 24-årige anholdt og taget med på stationen indtil ud på morgenen – sigtet for to overtrædelser af ordensbekendtgørelsen og en overtrædelse af retsplejeloven.

Næstved: Dækjern
I forbindelse med et slagsmål mellem fire gæster ved et værtshus på Ramsherred lørdag klokken 23.44 blev en 22-årig mand fra Næstved sigtet for overtrædelse af våbenloven. Han havde nemlig medbragt et dækjern. Den 22-årige ville godt erkende, at han havde medbragt slagvåbnet, og der var også videoovervågning på stedet, der viste, at han gemte det bag ryggen.

Tappernøje: 67-årig spøgelsesbilist kørte ind i politibil
En 67-årig kvinde fra Bandholm blev søndag klokken 22.44 anholdt af politiet. Det skete, efter at politiet havde fået en anmeldelse om, at der kørte en bilist på Sydmotorvejen mod færdselsretningen i det sydgående spor. En politipatrulje fik lokaliseret spøgelsesbilisten, som tilsyneladende overså politibilens udrykningsblink og ramte den bagfra. Ingen kom dog til skade ved ulykken, men Sydmotorvejen var afspærret en times tid, mens der blev ryddet op på stedet. Kvinden, der blev målt til at have en promille, der var højere end det tilladte, blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand, og hun er også sigtet for at forvolde fare for andre trafikanter. Hendes bil blev beslaglagt på stedet, og det overvejes i øjeblikket, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Næstved: 16-årig sigtet for trusler
En 16-årig fyr fra Slagelse blev torsdag aften anholdt og sigtet for trusler. Det skete, efter at politiet kort forinden havde fået en anmeldelse om, at den 16-årige havde truet en 18-årig mand fra Næstved på en adresse i byen. Han havde haft en machete med en længde på 47 cm med sig, som han truede med. Ingen kom dog noget til ved optrinnet. Den 16-årige blev anholdt klokken 23.26, og han er også sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, da han havde 0,7 gram hash på sig. Den anholdte blev afhørt på politistationen i Næstved, inden han blev løsladt igen klokken 1.32.

Næstved: Havde hash i tasken
Politiet var onsdag formiddag forbi Kranøen ved Susåen i Næstved, og her standsede betjentene en 24-årig mand fra lokalområdet. Han havde otte gram hash i sin taske, og det ulovlige stof blev konfiskeret, mens den 24-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Næstved: To anholdt efter dieseltyveri
Politiet blev torsdag kort efter midnat kaldt til Fiskerhusvej på Ydernæs, hvor der var gået en tyverialarm ved nogle parkerede lastbiler, og der var formentlig stjålet brændstof. Kort efter standsede en politipatrulje en bil med to mænd i, en 22-årig mand fra Helsingør og en 23-årig mand fra Slagelse, som kørte i området. Der holdt yderligere en bil parkeret i nærheden, hvor der var spildt frisk diesel. De to mænd blev anholdt og sigtet for tyveri af brændstof, og de blev begge taget med til politistationen i Næstved til afhøring. Den 22-årige blev løsladt klokken 4.45, mens den 23-årige fortsat er anholdt.

Næstved: To 15-årige på hurtige knallerter
Færdselspolitiet var tirsdag mellem klokken 8.20 og 8.45 på Skellet i Næstved, og her blev fire knallertkørere standset og tjekket på et rullefelt. To af knallerterne blev målt til at kunne køre alt for hurtigt, og ejeren – to 15-årige drenge – blev hver især sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

Næstved: 26-årig sigtet for vold
En 26-årig mand fra lokalområdet kom tirsdag eftermiddag tilsyneladende umotiveret op at toppes med en 23-årig mand fra Næstved på p-pladsen ved et supermarked på Erantisvej. Det kom til noget skubberi, og den 23-årige blev skubbet omkuld og slog hovedet ned i fliserne. Herefter kørte den 26-årige fra stedet, men på baggrund af vidneforklaringer fandt politiet kort efter frem til den 26-årige, der blev anholdt klokken 17.25 og sigtet for vold. Han blev afhørt på politistationen og løsladt igen klokken 18.55.

Næstved: Overfaldt ekskæreste
En 37-årig kvinde anmeldte tirsdag, at hun var blevet overfaldet i sin lejlighed natten til tirsdag. Hendes ekskæreste – en 53-årig mand – havde banket hende op, og da han kom ind i lejligheden, skubbede han hende omkuld og gav hende et knytnæveslag i ansigtet. Han havde en sabel med under overfaldet. Tirsdag klokken 17.04 blev den 53-årige anholdt på sin bopæl. Her fandt politiet også en sabel, og han blev derfor både sigtet for vold og for overtrædelse af knivloven. Den 53-årige blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 18.00.

Næstved: Emil fra banken har ringet…
Det lykkedes tirsdag en fupmager i flere tilfælde at snyde sig til oplysninger om dankort og pinkoder. I løbet af eftermiddagen og aftenen modtog politiet fire anmeldelser fra borgere, der var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være medarbejder i
Nordea eller
Danske Bank. Han fortalte, at det var et sikkerhedstjek, og at det var nødvendigt at sikre borgernes dankort og tilhørende personlige koder, da der formentlig var et misbrug i gang fra udlandet. Bedrageren har været så overbevisende, at det i alle fire tilfælde lykkedes ham at få udleveret de pågældendes dankort og som en service fra bankens side hentede han personligt betalingskortene. Det er gået ud over fire kvinder i Næstved og omegn, og kort tid efter bedragerierne har tyven, der kaldte sig
Emil Frandsen, hævet kontanter fra forskellige hæveautomater.

Næstved: Unge med hash
Fredag aften klokken 19.50 traf en politipatrulje en gruppe unge mennesker, der gik i Rådmandshaven i Næstved. Da betjentene kom i nærheden af dem, lugtede der temmelig kraftigt af hash, og specielt en af de unge – en 25-årig mand fra byen – virkede meget nervøs. Det viste sig da også, at han havde hash på sig, og derfor blev han sigtet efter lov om euforiserende stoffer. Det blev en 15-årig pige også, da hun havde et par hashklumper i sin taske.

Næstved: 31-årig sigtet for vold
To mænd på hhv. 26 og 31 år kom natten til lørdag klokken 0.45 op at toppes på en parkeringsplads i Teatergade i Næstved. Det kulminerede med, at den 31-årige tilsyneladende slog den 26-årige i ansigtet. Politiet blev tilkaldt, og den 31-årige blev sigtet for vold.

Næstved: Sparkede sidespejl af bil – foran politiets patrulje
Lørdag klokken 23.03 var politiets patrulje undervejs i Jernbanegade. En 29-årig mand gik slingrende ned af gaden og sparkede til sidespejlet på en parkeret bil, så det smadrede – og det skete lige foran politibilen. Manden blev anholdt og sigtet for hærværk. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 1.21.

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Sandved Nyvej Lørdag klokken 10.00 – mandag klokken 8.00 Ikke gjort op hvad der er stjålet  
Næstved Danavej Torsdag 18.00-19.30 Kontanter og smykker  
Næstved Fyrreparken 6/8-13/8 Smykker  
Næstved Johanne Korchs vej Søndag 03.35 Intet stjålet  
Næstved Nellikevej Lørdag 11.45-søndag 11.45 Kontanter  
Næstved Odensevej Lørdag 20.00-søndag 10.00 Ukendt  
Næstved Indre Vordingborgvej Søndag klokken 17.30 – torsdag klokken 9.00 En PH-lampe  
Næstved Morelvej Torsdag klokken 11.45-12.05 Smykker og et pas  
Næstved Nygårdsvej Torsdag klokken 11.30-15.00 En guldhalskæde  
Mogenstrup Mogenstrup Vænge Tirsdag klokken 23.59 – onsdag klokken 9.15 En pung med kontanter og personlige papirer  
Sandved Sandevedvej Tirsdag klokken 21.30 – onsdag klokken1 6.00 Seks spisestuestole  
Everdrup Kirkevej Fredag klokken 20.00 – søndag klokken 23.00 En skruemaskine af mærket Makita og drikkeglas  
Menstrup Teglværksvej Mandag klokken 10.50-14.15 To uindregistrerede crossmaskiner af mærket Yamaha og Kawasaki, spiritus og slik  
Næstved Jeppe Aakjærs Vej Mandag klokken 20.22 Smykker og Kay Bojesen-figurer  
Tappernøje Ny Prøvevej Mandag klokken 14.00-16.10 Ikke umiddelbart stjålet noget  
Fensmark Egevej 26/7-3/8 Ukendt  
Mogenstrup Toften Fredag 23.33 Ukendt  
Mogenstrup Åvænget Fredag 18.00-23.45 Ikke endelig opgjort  
Næstved Ladbyvej 25/7-27/7 Kontanter  

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Tappernøje Hovedvejen Torsdag klokken 6.41-7.11 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager
Næstved Herlufsholmvej ved Lille Næstved Skole Tirsdag klokken 7.30-8.15 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager
Næstved Skellet Tirsdag klokken 8.20-8.45 Tre blev målt til at køre for hurtigt, og fire knallerter blev testet på et rullefelt
Næstved Slagelsevej Tirsdag klokken 8.50-9.50 To blev standset og sigtet for at bruge håndholdt mobil, mens to blev standset og sigtet for at køre for hurtigt. Alle fire står til et klip i kørekortet
Foto: ABW