Tirsdag den 15. marts kl. 19.00-21.00 byder Kunsthal Rønnebæksholm og Næstved Bibliotek velkommen til fælleslæsning og samtale på Rønnebæksholm under overskriften ”Poesi og familie”.

På Næstved Bibliotek og Borgerservice arbejdes der i første kvartal med temaet ”familie”. Og det bliver også temaet for denne fælleslæsning, der kommer til at foregå i en af Rønnebæksholms flotte stuer.

Kunsthal Rønnebæksholm og Næstved Bibliotek og Borgerservice arbejder sammen under overskriften ”FællesRum”. Denne aften deles der stue som en anden familie, mens der læses digte om det at være familie. Levende eller død, tilvalgt eller fravalgt, elsket eller hadet, så har vi alle en familie. Og det bånd udforskes denne aften gennem poesien. Så tag dit barn, barnebarn, nevø, papfar eller grandonkel under armen, og mød op til en spændende og hyggelig snak om familien med udgangspunkt i oplæste digte.

Om at spejle sig i det læste

Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om 2-3 digte. Efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet ”familie”. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det, vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Alle læselystne er velkomne

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam fra Næstved Bibliotek og Borgerservice, men målet er at skabe en flydende samtale, hvor deltagerne selv bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og man behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte eller kunst. Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det, vi læser.

Arrangementet er en del af en større række lavet i samarbejde mellem biblioteket og Rønnebæksholm i det kommende halvår. Næste arrangement vil finde sted tirsdag den 26. april.

Det er gratis at deltage. Du skal melde dig til via www.naesbib.dk

Tid og sted: Tirsdag den 15. marts kl. 19.00-21.00 på Kunsthal Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved.

 

Foto: Léa Nielsen