Deltag i en anderledes poesi-snak om sci-fi, robotter og hvad det vil sige at være et menneske. Arrangementet finder sted i Rønnebæksholms smukke have tirsdag den 14. juni kl. 19.00-21.00.

Næstved Biblioteks store forårstema ”Menneske vs. maskine” er omdrejningspunkt for denne fælleslæsning, der, hvis vejret tillader det, foregår på Venlighedens terrasse i Rønnebæksholms smukke have. Det bliver en anderledes poesi-snak om sci-fi, robotter og hvad det egentlig vil sige at være menneske.

Maskinernes indtog i menneskelivet

Vi skal gennem poesien blandt andet udforske spændet mellem menneske og maskine ved at læse digte om maskinernes indtog i vores liv.
Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse tre digte. Efter oplæsning af hvert digt vil vi tale om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet.

Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser. Kan vi spejle os i det, vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam, men målet er at skabe en flydende samtale, hvor deltagerne bringer egne erfaringer op. Der er ingen forberedelse, og du behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte, kunst eller maskiner. Det vigtigste er, at du har lyst til at læse nogle interessante tekster, lytte til de andre og måske byde ind med egne tanker.

Poesi-snakken er en del af en række arrangementer, som Rønnebæksholm og Næstved Bibliotek har lavet i fællesskab. Det er sidste gang inden sommerferien, men vi vender stærkt tilbage i efteråret.

Arrangementet finder sted i Rønnebæksholms have tirsdag den 14. juni kl. 19.00-21.00. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk

Foto: ABW