Kroppen er bygget til at blive brugt. Derfor er det en god idé at indbygge mere bevægelse i hverdagen. Når vi holder os aktive, føler vi os gladere, og vi får samtidig lettere ved at håndtere dagligdagens udfordringer. Og når man kombinerer bevægelse med oplæsning af poesi, får aktiviteten et ekstra niveau af sanselighed og refleksion.

På Næstved Bibliotek starter vi to rækker af mikroaktiviteter for voksne, der begge har fokus på poesi og fysisk aktivitet. Det foregår i åbningstiden, og alle er velkomne. Du kan deltage i det omfang, din krop tillader.

Poesi og bevægelse
Vi starter med nogle vejrtrækningsøvelser for at finde ro og komme helt ned i gear. Herefter laver vi en serie af udstrækningsøvelser med inspiration fra hatha yoga. Aktiviteten sluttes af med hvileøvelsen savasana. Undervejs læses der højt af udvalgt poesi. Alt i alt bliver det en sanselig, afslappende og afspændende halv time.

Praktisk info
Det foregår onsdagene 10. maj, 24. maj og 7. juni, alle dage kl. 16.00-16.30 på Næstved Biblioteks Lille Scene. Det er gratis at deltage, og du skal ikke tilmelde dig i forvejen. Husk at medbringe en yogamåtte eller lignende.

Dans og digt
Vi starter med 15-20 minutters fri dans, med guidning undervejs fra kulturformidler Emma. Der vil både være blide og rolige dansebevægelser samt mere eksplosiv og frisættende dans. Vi afslutter med 10-15 minutters hvileøvelse a la savasana, mens der læses digte højt.

Praktisk info
Det foregår onsdagene 17. maj, 31. maj og 14. juni, alle dage kl. 16.00-16.30. De to første gange foregår i Salen på Næstved Bibliotek, mens det sidste arrangement er på Lille Scene. Det er gratis at deltage, og du skal ikke tilmelde dig i forvejen. Kom i behageligt tøj og medbring gerne en yogamåtte eller lignende.

Poesi og sanselig bevægelse følges ad ved vores nye mikroaktiviteter på Næstved Bibliotek. Foto: Shayna Douglas for Unsplash