Tirsdag den 15. november kl. 19.00-21.00 byder Rønnebæksholm og Næstved Bibliotek velkommen til fælleslæsning og samtale på Kunsthal Rønnebæksholm under overskriften ”at blafre i vinden”, baseret på kunstner og forfatter Melanie Kittis Rønnebæksholm-udstilling ”Kippar efter vinden. (ledsen och klumpig)”.

Vi udnytter en igangværende udstilling på Rønnebæksholm til at kunne udforske ikke bare poesien, men også dette fælles tema og rummets/udstillingens indflydelse på læsningen. Udstillingen
Kunsthal Rønnebæksholm og Næstved Bibliotek og Borgerservice arbejder sammen under overskriften ”FællesRum”. Denne aften lader vi os inspirere meget direkte af udstillingsrummet. Melanie Kitti er uddannet fra både Forfatterskolen i København, Det Kongelige Danske Kunstakademi og Kunstakademiet i Oslo. Vi skal udforske det fællesskab, der naturligt opstår mellem hendes kunst og poesi. Udstillingens titel ”Kippar efter vinden. (ledsen och klumpig)” refererer bl.a. til en opbrudthed, der går igen i Kittis kunstneriske udfoldelser, ligesom den henviser til en følelse af at føle sig utilstrækkelig og uden ståsted, som mange af os nok kan genkende. De motiver og sikkert mange andre skal vi selvfølgelig udforske gennem poesien og kunstens forunderlige verden.

Udstillingen åbner lørdag den 5. november.

Om at spejle sig det læste

Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om ca. 3 digte. Efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om, hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Alle er velkomne

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam fra Næstved Bibliotek og Borgerservice, men målet er at skabe en flydende samtale, hvor deltagerne selv bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og man behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte eller kunst. Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det, vi læser.

Arrangementet er det sidste i en større række lavet i samarbejde mellem biblioteket og Rønnebæksholm. Vi ved endnu ikke, hvad foråret præcist bringer, men det er helt sikkert ikke sidste gang, vi læser digte sammen på Rønnebæksholm.

Det er gratis at deltage. Du skal melde dig til via www.naesbib.dk

Tid og sted: Tirsdag den 15. november kl. 19.00-21.00 på Kunsthal Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

Foto: ABW