Podcasts og gode samtaler er igen i fokus, når Næstved Bibliotek og Næstved by People slår dørene op for endnu en omgang Podcast Lounge over temaet ”Den sidste modstandsmand – fortællinger fra en KZ-lejr-overlever”. Denne Podcast Lounge finder sted torsdag den 2. december kl. 19.00-20.30 i Kulturhuset Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8 i Næstved.

Du hørte rigtigt! Efter sommerens mange arrangementer er det igen tid til at trække indendørs med podcasts, hygge og gode samtaler. Det sker, når Næstved by People og Næstved Bibliotek igen blænder op for Næstveds helt egen podcastlytteklub, ”Podcast Lounge”.

Fra skoledreng til modstandsarbejder Vi mødes i det nyindrettede ”Kulturhuset Boderne”, hvor vi sammen lytter til ét afsnit af DR-podcastserien ”Den sidste modstandsmand”. Serien omhandler den tidligere modstandsmand og KZ-lejr-overlever Knud Christensen, hans ungdom under 2. verdenskrig, og hvordan hans liv forvandlede sig fra skoledreng til modstandsarbejder i denne tid.

Aftenens podcastafsnit handler mere specifikt om Knuds tid i den tyske KZ-lejr Dachau, Danmarks befrielse og den følelse Knud sad tilbage med, da befrielsen kom – alt sammen fortalt af Knud selv i et interview udført af hans søn.

Kort og uhøjtidelig samtale Efter gennemlytningen starter vi en kort og uhøjtidelig samtale om podcasten, historie, samfundet, andre medier med samme emne, og hvad der ellers falder os ind. Som afrunding kommer både biblioteket og Næstved By People med forslag til videre lytning, læsning og/eller film-kiggeri baseret på aftenens tema.

Det er gratis at deltage i Podcast Lounge. Du skal melde dig til via www.naesbib.dk. Der kan max. være 12 deltagere pr. arrangement.

Næstved Bibliotek og Næstved by People sørger for hyggelig stemning, drikkevarer og en lille goodiebag med snacks til alle deltagere.

Tid og sted: Torsdag den 2. december kl. 19.00-20.30 i Kulturhuset Boderne, Sct. Peders Kirkeplads 8, 4700 Næstved.

Vil du vide mere om Podcast Lounge? Så klik ind på www.naesbib.dk eller www.facebook.com/naestvedbypeople

Næstved by People er en frivillig forening med fokus på at skabe fællesskab og oplevelser for unge i Næstved Kommune. Det gør de blandt andet ved at afholde events – denne gang i samarbejde med Næstved Bibliotek. Selvom Næstved by People’s generelle fokus er på unge, er alle aldre selvfølgelig velkommen til Podcast Lounge.

Foto: ABW