De var svære at placere i det musikalske landskab i 1970’ernes England. Det de var med til at skabe dengang, blev til den populære folkrock-genre, og bandet har mange trofaste fans i dag. Grønnegades Kaserne Kulturcenter får besøg af det toneangivende Oysterband den 27. januar 2024.

Oysterband er en moderne folk-baseret britisk gruppe, der spiller levende folk-rock, men ikke traditionel engelsk folkemusik i den forstand, men kærligheden til “rødderne” skinner dog stadig igennem.

Det er denne særlige kombination af traditionelle toner af folkemusik blandet sammen med en tradition med integritet, masser af indlevelse, lidenskab og menneskelige følelser som tiltrækker bandets trofaste publikum. Folk, rock … uanset hvad vi kalder det, er det god musik!

Oysterband har opbygget et stort hengivent publikum i Danmark gennem mange besøg siden starten i 1976, ikke mindst i Næstved. Fuldt fortjent: De rammer dig første gang, du hører dem, og senere glædes du over gensynet. Der venter en koncert i Næstved med traditionelle sange blandet med egne, nogle politiske, og sange fra flere af gruppens medlemmer.

Bandet opstod i og omkring Canterbury, hvor nogle af medlemmerne studerede. I 80’ernes England med fokus på rock og postpunk var det svært at placere Oysterband, og det var ikke særlig hipt at være et folk-band. Men musikken trak alligevel et publikum til, og de blev siden beskrevet som nogle af grundlæggerne af den engelske folkrock. Sammen med June Tabor har de bl.a. gjort rent bord ved BBC Folk Awards 2012, og vundet alle de fire kategorier, de var nomineret i, deriblandt den prestigefyldte “Best Album”, med albummet ”Ragged Kingdom”.

En koncert med Oysterband er en stærk og dynamisk oplevelse. De er kendt for at levere varen plus lidt til! Deres koncerter er meget sammenlignelige med den skotske gruppe Runrig. Så der venter publikum en medrivende og intens musikoplevelse. Oysterband har udgivet 22 studie- og 5 livealbums samt et opsamlingsalbum. Hertil kommer over hundrede bidrag til kompilationer med andre kunstnere. Besætningen har naturligvis skiftet i bandets snart 40 års levetid, og består i dag af John Jones: Sang og melodeon. Alan Prosser: Guitar, viola og sang. Ian Telfer: Violin, concertina og sang. Pete Flood: Trommer. Al Scott: Bas.

Billetsalget til koncerten starter fredag den 16. juni kl. 12.00.

Køb din billet her

Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter