Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1
4700 Næstved
Tlf. 55 72 47 24
info@roennebaeksholm.dk

Følg Rønnebæksholm på Facebook 

Foto: ABW

Moderne kunst i traditionelle bygninger
På Rønnebæksholm kan du opleve kunstudstillinger indenfor moderne kunst. Hovedbygningen viser fire udstillinger årligt, hovedsageligt med billedkunst. Læs om den aktuelle udstilling. 

Hovedgården, der skriver sin historie tilbage til 1321, blev opkøbt af Næstved Kommune i 1998 og fungerer nu som et eftertragtet kulturcenter. Collet-familien ejede hovedgården fra 1761 til 1777 og igen fra 1869 til 1994.

Lokale kunstværker
Rønnebæksholm har en omfattende samling, som kunsthallen i efteråret 2014 er begyndt at registrere i en elektronisk database. Værkerne, der ejes af KNO- fonden, Nithona-fonden og Rønnebæksholm, udlånes til andre kommunale institutioner og kan således opleves forskellige steder i Næstved.

Arrangementer året rundt
Parken er berømt for Grundtvigs digterpavillon, som hans hustru og store kærlighed Marie Toft lod opføre til ham. Grundtvig døbte pavillonen Venligheden. Pavillonen er designet af Johan Daniel Herholdt, som var påvirket af engelsk renaissance.

Året rundt byder Rønnebæksholm på koncerter. I sommerhalvåret afholdes musikarrangementer i parken, ved Venligheden og på gårdspladsen. Indendørs koncerter finder sted i Herskabsstalden.

Blandt tilbagevendende begivenheder er Sankt Hans festen og Haveselskabets marked.

Omvisninger og selskaber
Rønnebæksholm tilbyder omvisninger i alle udstillingerne. Datoerne for offentlige omvisninger kan du finde på kunsthallens hjemmeside. Du kan også bestille en privat omvisning.

Udover en præsentation af særudstillingen indbefatter en omvisning som regel et oprids af Rønnebæksholms historie, Grundtvig og Venligheden.

Firmaer har ligeledes mulighed for holde møder, kurser mv. i Rønnebæksholms charmerende omgivelser. Der er plads til 30 deltagere i mødelokalet og 120 deltagere i Herskabsstalden. Der er mulighed for at bestille servering af mad og drikkevarer.

Undervisning
I forbindelse med udstillingerne tilbyder Rønnebæksholm undervisningsforløb for skoleklasser. Derudover byder Rønnebæksholms kunstværksted årligt på en række workshops og undervisningsforløb for børn og voksne.

Alt efter interesse kan forløbet forme sig som en diskussion af udstillingens tematikker, som meddigtende skriftlige eller mundtlige oplæg, eller som en leg med former og farver.

Café og butik
Caféen tilbyder vin, øl, vand, kaffe, kakao, te og kage. Grupper kan mod forudbestilling få sandwich eller lignende.

Ved indgangen sælges plakater, postkort og kataloger med tilknytning til Rønnebæksholms udstillinger.

 

 

 

 
 


premiumpartner