Fra 1. november kan man via Næstved Kommunes hjemmeside få overblik over velgørende organisationer, der uddeler julehjælp.

Julehjælpen er en vigtig hjælp – især for mange børnefamilier – og det gælder nok særligt i år, hvor eksempelvis priser på fødevarer og energi presser mange familiers økonomi. Forventningen hos landets velgørende organisationer er da også, at antallet af borgere, der søger om julehjælp i år vil slå nye rekorder.
Derfor har Næstved Kommune og en række velgørende organisationer, der yder julehjælp til trængte familier eller enlige, indgået et samarbejde.
Samarbejdet går i sin enkelthed ud på, at kommunen tilbyder, at alle velgørende organisationer, der uddeler julehjælp til økonomisk trængte borgere i Næstved Kommune, kan få deres oplysninger på kommunens hjemmeside med direkte links til, hvor julehjælpen kan søges.

Alle velgørende organisationer kan være med

Formålet er, at det skal skabe overblik, så det bliver lettere og mere overskueligt for borgerne, hvor de kan søge julehjælp og dermed sikre, at flest mulige får hjælp.
Det er de frivillige organisationer, der har henvendt sig til Næstved Kommune med henblik på et samarbejde. Og det har man i kommunen nikket ja til.
– Vi er meget glade for, at vi kan bakke op om det gode og vigtige arbejde, de frivillige organisationer gør for at hjælpe økonomisk trængte borgere og familier med julehjælp og give dem mulighed for at få en god jul, siger borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen.
Foreløbig er fire organisationer med i samarbejdet. Næstved Kommune opfordrer alle velgørende organisationer til at være med. Så er du frivillig i en velgørende organisation, der tilbyder julehjælp til borgere i Næstved Kommune, og vil organisationen gerne på listen, skal du kontakte Linda Roer på liroe@naestved.dk.

Her kan du søge julehjælp

Det er muligt at søge julehjælp fra 1. november via www.naestved.dk/julehjaelp. Det er kun muligt at søge hos én organisation, men man kan tilkendegive overfor den pågældende organisation, hvis man ønsker, at ansøgningen gives videre til en af de andre organisationer i tilfælde af, at man ikke får julehjælp hos den ansøgte organisation.
Ansøgningerne går direkte ind til de frivillige organisationer. Næstved Kommune ser ikke ansøgningerne og deltager ikke i udvælgelsen eller uddelingen af selve julehjælpen.

Pressefoto